Okuduklarımdan Öğrendiğim Şeyler Var! Peki Ya Yaşadıklarımdan?

Denize nazır ofiste son günler…
Hoppalaa! Bu da nerden çıktı şimdi? Şurda dün gibi hatırlıyorum “yeni işime başlıyorum” diye sevindirik dolaştığın günleri??
Yok, olmadı, yapamadım! Düşündüm, taşındım ve yanlış bir yönlendirme sonucu yine yaptığım seçimin yanlış olduğuna karar verdim. Boyun eğip aylarca, hatta yıllarca kendi yeteneklerime, bilgi birikimime küfreder gibi çalışmaktansa mutsuz ve memnuniyetsiz, sil baştan başlarım dedim. İyi etmiş miyim?
E, iş bulsaydın önce? Öyle ayrılacağını söyleseydin?
Kulağa mantıklı geliyor olabilir ama öyle değil aslında pratikte. Bir işte çalışırken başka iş aramak… Her ikisine de nasıl odaklanabilir ki insan? Ben farklı bir iş ararken mevcut işimden hayır gelmez ki bana? Zaten iş de arayamam o tarz bir durumda… Görüşmelere nasıl gideyim? Bugün rahatsız olayım, kaytarayım. Yarın bankada işim çıksın… Sonra? Yok, yok, yapamam ben öyle.
Fazla uzatmanın anlamı yoktu zaten. Ekstra mesai saatleri içerisinde kendime en ufak bir şey dahi katmadan, hayatın anlamı nedir, bence bu değildir yanıtları içerisinde geçirilen günler beni gün be gün felakete sürüklemekten başka bir şey yapmayacaktı.
Yalnız bu pozisyon için zamanında yaptığım iş görüşmesi ve sonrasında gelen çalışma ortamı, iş tanımı birbiri ile bu kadar kel alaka olur, bu kadar hayal kırıklığına uğratır bir insanı!
Detaya girmiyorum.
Tamam, yaşandı, bitti.
Ne öğrenmiştik kitaplardan? Uygulama sırası şimdi.
Önce yaşadığın sorunu kabullen ve bunun senin seçiminin sonucu olduğunu unutma.
Evet, öyle ya da böyle ben seçmedim mi bunu? Şimdi ayrılmayı da kendim istedim? İş de bulmadan? Değil mi?
Ok, kabul ediyorum. Ben kendim şekillendirdim bunu ve bu noktaya getirdim. Yaşamadan bilemezdim, o noktada bir tercih yapmam gerekiyordu ve beni tatmin etmeyecek bir şeye yöneldiğimi ancak yaşayarak anlayabilirdim.
Anladım da!
Şimdi sırada ne var?
Yaşadıklarından dersini al;
Kendine, bilgi birikimine, yeteneklerine güven.
Seninle benzer sektörde olup da senden vasıfsız insanların nasıl konumlarda olduklarını unutma.
Çok daha iyilerini hak ettiğini bil.
Ve hiç kimseye kızmadan, kendini, olayları bu şekilde kabul ederek bu sayfayı kapat.
Kabullendiğin an yeni kapılar açılmaya başlayacak.
İsyan edersen bu durumdan kurtulamayacaksın, aksine moral olarak çöküntün seni daha çok dibe sürükleyecek.
O nedenle, kabullenip dersini alarak sevgiyle bunları geçmişe gömdüğünde ardından değişim zamanı geliyor.
Her ne olursa olsun, şu an nefes aldığım için, yeryüzünde bu satırları yazabilip şu an beni okuyan insanlara ulaştırabildiğim için ŞÜKREDİYORUM.
İnanıyorum ki, herşeyin hayırlısı bu şekildeydi ve ben seçmediklerimle de hayatımı şekillendirdim, şekillendirmeye de devam edeceğim.
Güç bizim içimizde. Hayatımızda olumlu şeylere odaklanabilmek gerekiyor; ki kendimizi yine pozitifte hissettirecek olayları üzerimize çekebilelim.
Sıkıntı, sıkıntı doğurur. Dengenizi nerede yitirirseniz yitirin, bu diğer alanınızı da etkiler; işte sorun yaşarsınız, özel hayatınıza yansır. Erkek arkadaşınızla sorun yaşarsınız, vücudunuz fiziksel mesaj verir, gibi…
Ben bu enerji olayına bu kadar yoğunlaşmışken, öğrendiğim birkaç şeyi de sizinle paylaşmadan edemeyeceğim;
Vücudumuzun sol tarafı bizim dişi tarafımızmış, sağ taraf da erkek… Eğer ki bir kadına kızdınız, sol tarafınızda istemsiz bir ağrı oluşurmuş ve siz o kadını affettiğinizde ağrınız dinermiş. Bana bu bilgi çok enteresan geldi ve zaman zaman sol tarafımda aniden nükseden ağrılarımın sebebi acaba bu mu diye düşünmeden edememeye başladım. En azından artık kalp krizi dışında düşünebileceğim bir sebep çıktı :))
Hastalıklar stresten, sinirden oluşur derler ya. Aslında bu çok doğru. Her hastalığın kökeninde bazen farkında bile olmadığımız psikolojik bir sebep yatıyor aslında. Mesela, gırtlak kanseri çoğunlukla öfkesini içinde biriktiren insanlarda olurmuş.
Peki, mor renkli bir kese dikip (kesinlikle kendi el emeğiniz olmalıymış) içine koyduğunuz karanfil beraberinde çantanızda/cüzdanınızda taşımanız durumunda da maddi açıdan bolluğu, bereketi çağırdığınızı biliyor muydunuz? Ben bunu yeni öğrendim ve ne yalan söyleyeyim; denemeyi düşünüyorum :) Banka hesaplarımdaki 0′ lar artarsa haber veririm mutlaka size de :))
Öyle ya da böyle; ben yazmanın gücüne müthiş derecede inanıyorum. Şu ana kadar olan hayatımızı düşüncelerimizle biz bugüne getirdik. Kah yazdık, kah farkında olmadan hayallerimizde imgeledik. Bundan sonrası da bugünün eseri olacağına göre adım atmamak anlamsız olur.
Çok yakında gerçekten hayatımda istediğim kalitede ve beni tatmin eden bir iş hayatım olacak. O günlerin huzuru şimdiden benim içimi sarıyor :) Garip ama kendimi bir adım önde hissediyorum ve bir sürpriz inceden bana yaklaşıyor gibi :) Acaba ne… Bilmiyorum ama inancım yüksek, merakla bekliyorum ve şükretmeyi ihmal etmiyorum.
Herkese pozitif enerji dolu bir haftasonu diliyor, beni buraya kadar okuyan arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç biliyorum. Geçerken düşüncelerinizi bir gülümseme ile dahi olsa bana iletirseniz o pozitiflikten nasibimi aldığımı bilmek isterim :)
Sevgiyle kalın…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. hayat güzel

    uzun süredir yazmıyodun merak etmiştim seni…senin mutluluğun her şeyden önce gelmeli,en doğrusunu yapmışsın… mutsuz olduğun hatta yıprandığın bi işte sadece işim olsun para kazanayım diye çalışmak seni daha da hırpalardı…ama kahretsin zırt pırt ekonomik krizlerin patlak verdiği bi ülkede yaşıyoruz ve bu yüzden iş bulamamak kaygısıyla bulduğumuz işe itiraz etme hakkını kendimizde göremiyoruz…sen çok cesurca davranmışsın aynı zamanda ilkelerinden taviz vermemişsin… seni yürekten kutluyorum.en yakın zamanda gönlünce bi iş bulmanı dilerim…sen öyle olumlu ve ılımlısın ki yüreğinin bu temizliğine karşılık istediklerinin en zamanda gerçek olacağına inanıyorum ben

  2. Cheerful Demet

    hayat güzel – Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim, ayrıca motive edici sözlerin için de :) Aslında biliyor musun her gün yazmak istiyorum, bıraksan sürekli de yazarım :)) Bazen aklıma çok şey geliyor yazacak, ama zamansızlık ve kafam karışıkken dikkatimi toplayamamak engel oluyor buna. Yarım yamalak yazmaktansa arka planda kalmayı tercih ediyorum böyle durumlarda :) Şu anda not aldığım 7-8 tane başlık var mesela :)) Kimbilir ne zaman yazabileceğim, hehe :D İş konusunda çevremdeki insanlardan aldığım tepki genelde aynı oluyor: Başka iş bulsaydın.. Çok kısa süre oldu, biraz daha dişini sıksan.. Ne için dişimi sıkacaksam :) Yok yoook, bu kendini bilmezlere ben derslerini vermeye devam edeceğim, kusura bakmayacaklar :) Öyle ya da böyle bir şekilde istediğimizi elde edene kadar mücadele etmemiz gerekiyor, yoksa kaybolur, gideriz…

  3. Sen böyle yüksek titreşimde heyecanlar hissettiğin sürece sürprizler meleklerle sana uçarak gelecektir eminim. Sanırım birbirine benzer şeyler okuyoruz çünkü ikimiz de kişiliğimizde oturan belki de genetik geçen yanlışları keşfettik. Mor kese olayını da deniycem ama sana tavsiyem sürüngen beynin seni kötü düşüncelerle her rahatsız ettiğinde o düşünceleri iptal et ve ona (alt beyine) senin amaçlarına ulaşman için derhal çalışmaya başlamasını emret. Bakalım ne zaman hayal ettiğimiz hayatı yakalayacağız. Başarılar Demetim!

  4. moda_kesh

    herşerde bir hayır vardır :))o kadar cesursun ki sevmedim yapamadım olmadı deyip gidebiliyorsun bu açıdan takdire şayan bir hareket senin kisi tebrik ediyorum sen bu kadar pozitif ve istekli olduğun sürece kapılar sonuna kadar açılır inanıyorum ve üzüldüğüm birşey var üretimlerini hiç göemiyorum son zamnalarda senin gibi yetenekli biri nasıl olur üretmeden yaşayabilir :)))
    sevgilerr

  5. Cheerful Demet

    suzy – Yorumun için çok teşekkür ederim canım. Bazen ne kadar pozitif olursak olalım, negatife geçmemiz an meselesi oluyor; onu da değiştirmek senin de dediğin gibi bizim elimizde. Sadece doğru komutları vermeliyiz. Bir yerde okumuştum; bilinçaltımız "aptal" olduğu için ona istediğimiz herşeyi imgeleyerek, hayal kurarak gerçekmiş gibi yaşatıp sonra da onu gerçeğe dönüştürebilirmişiz :) Senaryoyu yaz ve oyna diyorlar :) Bu arada, evet, benzer kitapları okuyoruz sanırım :) Bunu renklerle ilgili yazıma bıraktığın yorumda da hissetmiştim :) Doğru yoldayız ancak, buna inanıyorum; er ya da geç başaracağız. Bu arada, okuduğum bu tarz kişisel gelişim kitaplarının arasında Evrenden Torpilim Var adlı kitabı çok beğendim. Okumadıysan tavsiye ederim ;)

  6. Cheerful Demet

    moda_kesh – Aynen katılıyorum sana ;) Her şerde bir hayır vardır ve bir kapı kapanır, bir kapı açılır, değil mi :) Çevremde o kadar çok insan var ki; yaşadığı hayatı kabullenmiş ve birşeyleri değiştiremeyeceğine inanmış; onları gördükçe hareketlerine anlam verememekle beraber acaba bir ben mi şövalye kaldım demekten kendimi alamıyorum :))) Öyle ya da böyle, insan kendi doğruları ile yaşıyor… Üretimlere gelince; son işim beni o kadar oyaladı ki hem zaman hem de psikolojik açısından, hobi odama sadece insanların istekleri doğrultusunda girer oldum :S Bana şunu yapar mısın diyen birkaç tanıdığın yüzünü güldürmekten ileri gidemedi uğraşlarım… Ayıp ama değil mi :) En kısa zamanda ama tam gaz geri döneceğim, merak etme ;) Çünkü fiziksel olarak uğraşamasam da benim aklım sürekli orada :)) Fikirler birikti, taşıyor; onları hayata geçirmek lazım :)) Takibin için de çok teşekkür ederim sana. Yorumlarla bile yalnız olmadığımı bilmek çok güzel bir duygu :) Hepimiz için en güzelinin olması ve burada birbirimizle daima en güzellerini paylaşmamız dileği ile…

  7. inanirsakolurbence

    Ben de bir yerde okumuştum "mutlak kabul" den bahsediyordu.Hayatımızda önemli bir şey ve yeni kapıları açan bir şeymiş:) Kendi gücüne sahip çıktığın sürece kendini bildiğin sürece herşey istediğin gibi olacaktır tatlım:)

  8. Cheerful Demet

    inanirsakolurbence – Aynen senin nick'in gibi canım :) İnanırsak olur mutlaka ;)

  9. demet :) her bitiş yeni bir başlangıçtır…kötüyü görmeyen iyinin kelime manasına varamz ki zaten…denedin ve olmadı…BİTTİ…peki ya denemeseydin?ne olurdu o zaman?böylesi daha iyi…iyidir iyi.. ;) hep savunduğum tezim''zamanın olgunlaştırdığı tek şey armuttur…insaoğlu tecrübeleri ile olgunlaşır…kimseyi nasihat kesmez ve düşmeden de yaranın nasıl can yaktığını kimse bilemez….
    daha iyi olucak..sen akıllı kızsın..ne zaman durup ne zaman devam edeceğinin kontrolunü iyi sağlayan birisin…panik yok…:D herşey eskisinden çok daha iyi olucak ;)

  10. Cheerful Demet

    NİMO =) – Sana yürekten katılıyorum canım ve herşeyin çok daha iyi olacağını hissediyorum :) Deneyimlendim :)) Yorumun için çok teşekkür ediyorum ve seni sevgiyle kucaklıyorum ;)

Gezinme