İzleyici Listenizi Yeni Alan Adınıza Taşımak

Sanıyorum tüm blog yazan arkadaşlarımın korkulu rüyasıdır bu; onlarca emekle, sabrederek genişlettiğiniz çevrenizi yitirmek, arkadaş listenizi, okuyucularınızı kaybetmek. Açıkçası blog erişimi yasaklandığında benim böyle birşeyden haberim yoktu, zaten bu zamana kadar blogspot uzantılı adreste kalmamın sebebi de daha önce de dediğim gibi orada kurduğum düzen, arkadaşlık ilişkileri idi.

Erişim yasağı gelince artık daha fazla kaybedecek birşeyim olmadığını düşünerek ver elini “.com” dedim :) Düne kadar izleyici listemi taşıyabileceğimi bilmiyordum, aslında kulağıma gelen ufak-tefek kırıntılar vardı ama araştırmalarımdan sonuç elde edememiştim.

Dün rastlantı sonucu yabancı bir kaynakta gözüme çarpan bir açıklama ile bende ışık yandı ve kimseyi uzaklarda bırakmadan yeni evime taşıdım :) Öyle mutlu oldum ki anlatamam…

” Eee, bize de anlat da biz de mutlu olalım” dediğinizi duyar gibiyim :)) Bugün gerek twitter’ da, gerek e-mail adresime gelen maillerde bu noktada muzdarip olan o kadar çok arkadaşım olduğunu gördüm; ki bu noktaya değinmek farz oldu :)

Bulduğum yabancı kaynakta anlatılandan daha basit bir yöntemle sorunu çözdüğüm için kendi dilimizde, kendimce açıklamalarla anlatmaya çalışacağım;

Öncelikle biliyorsunuz ki; izleyiciler bölümü Google Friend Connect adı altında blogunuza, sitenize dışarıdan kod ile ekleyebileceğiniz bir sosyal ağ eklentisi.

Bu kodların kaynağına ulaşmak için, Google Friend Connect sitesine girip kendi üyelik bilgilerinizle giriş yapmanızı rica edeceğim öncelikle sizlerden.

Karşınızda açılan sayfada blogger üzerinde açmış olduğunuz blogunuzu göreceksiniz; gadget’lar, ilgi alanları, bültenler, vs. gibi alt alta menüler göreceksiniz.

En altta gördüğünüz ayarlar sekmesine tıklayın ve blogunuzun ayarlarını düzenleme kısmına gelin.

Ana Sayfa URL’ si yazan kısıma yeni blog adresinizi yazın ve ayarlarınızı kaydedin. Yalnız adresi doğru yazdığınızdan emin olun. Yoksa sadece eklentiyi alır, izleyicilerinizin izleme çubuğunda yazılarınızın yayınlanması konusunda sıkıntı yaşarsınız.

Ayarları kaydettikten sonra gadget’ lar sekmesine tıklayın ve üyeler seçeneğinden bu gadget’ ı al diyerek karşınıza çıkan kodu kopyalayın. İsterseniz yazı karakteri, renkler üzerinde arzunuza göre düzenlemeler yapıp kodu ona göre de oluşturabilirsiniz.

Kopyaladığınız kodu WordPress üzerinde kullanacaksanız Görünüm > Bileşenler altında metin sekmesi içerisine yapıştırarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

İşte bu kadar :)

Ayrıca, ek olarak; yazılarınızın arkadaşlarınızın izleme çubuğunda görünüp görünmediğini de kontrol etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Umarım anlatımım yeterince anlaşılır olmuştur, geri bildirimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum *-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

37 yorumlar

  1. canım ellerine saglık ama ne yaparsam yapayım wordpress e izleyicileri taşıyamıyorum neden anlamadım mübala olmasın en az 30 kere ugraştım ama olmuyor seninki cok güzel olmuş.resimlerlemi anlatsan sayfada sadece kodu görebiliyorum asla resimler cıkmıyor nerde yalnış yapıyorum bilemedim neyse elllerine yüregine saglık sevgilerimle

  2. Tiki Kezban

    Merhaba canim,
    Öncelikle boyle aciklamali anlatman inan cooooook faydali oldu. Senin de dedigin gibi ben de wordpresste blog olusturdum ama anlamadigim yapamadigim o kadar cok sey var ki, ustelik nette ne kadar arastirma yapsam da bulamadim :( Bir de wordpress kullanan ve herseyi duzgun olan bloggerlara da mail ve yorum olarak sordum ama kimse cvp bile vermeye lutfetmedi acikcasi! sanki paylassalar bir seyleri eksilir :(

    Neyse, iste bunlar yuzunden sana binlerce kez tesekkurler, wordpressde nasil beni izle butonu yapacagimi ic bir yerden bulamamistim senin bu postunu okuyana kadar :)

    Dediklerinin hepsini yaptim ama en son kisimdaki wordpress görünüm ayarlarinin altinda bilesenler kismindaki metin sekmesine gadget kodunu yapistirip kaydediyorum ama ardindan bloga baktigimda orasi izleyiciler seklinde gorunmuyor da yapistirdigim kod gorunuyor :( Simdi napicam? :( Nasil yapicam? Yardimci olursan cok sevinirim.

  3. Demet

    dikisdersi; İstersen MSN ya da telefonla yardımcı olabilirim. Sana e-mail atıyorum.

  4. Demet

    yaseminkale; Canım benim çok teşekkür ederim :)

  5. Demet

    selinka; “dikişdersi”ne de söylediğim gibi istersen MSN ya da telefonla yardımcı olabilirim. Sana da e-mail atıyorum.

  6. Demet

    Tiki Kezban; Elimden geldiğince yardımcı olurum tabii :) Kızlara da söylediğim gibi istersen MSN ya da telefonla yardımcı olabilirim. Sana da e-mail atıyorum.

  7. sevgili demet
    ben her iki blogumu kullanmaya devam ettiğim için “google friend connect” e wordpress teki yeni blogumu kaydettim ve onun için ayrıca bir izleyici gadget kodu aldım… buraya kadar her şey tamam. ancak bu kodu görünüm > bileşenler altındaki metin sekmesine yapıştırıp kaydettiğimde diğer arkadaşlarım gibi aynı sorunla karşılaşıyorum. gadget görünmüyor ve yalnızca kodun kendisi çıkıyor… yardımcı olursan çok sevineceğim… e-posta adresimi bir kez de aşağıya ekliyorum… şimdiden teşekkürler… sevgiler.
    writingwoman17@gmail.com

  8. Demet

    ruşen; Dün bu konuyu Tiki Kezban ile de görüştük canım. Ne yazık ki sizin kullandığınız WordPress ücretsiz tabanlı sistem olduğu için farklılıklar var sanırım. Benim kullandığım sistem sizinkinden farklı, ben kendi alan adımı aldım; sizin kullandığınız sistemin detaylarını bilmediğim için konu üzerinde yorum yapamıyorum üzülerek :(

  9. Açıklaman için çok teşekkür ederim arkadaşım.Bende izliyicilerimi taşıyabildim çok şükür. Ama eski yazılarımı taşıyamıyorum hala:( Birde temada editör kısmında değişiklik yapıyorum kaydediyorum ama hiçbir değişikilik olmuyor neden olabilir ?

  10. Demet

    sevtap; Hadi hayırlı olsun :) Ben de eski yazılarımı taşıyamadım ne yazık ki.. Hepsini taşımayı düşünmediğim için de uğraşmadım. Elle giriyorum fırsat buldukça. Editör üzerinde hiçbir değişiklik yapmadığım için de yorum yapamıyorum…

  11. açıklama için teşekkürler… yalnızca com uzantılı bloglarda olması dikkatimi çekmişti zaten… öyle görülüyor ki; wordpress parasız kullanıcılarına metin gadget ında “java script” kodlarını açmamış… dolayısıyla yapabilecek bi şey yok şimdilik… teşekkürler yeniden…

  12. Demet

    ruşen; Keşke sorunu çözebilseydik. Belki de yapılabiliyordur ama nereden, nasıl, hiçbir fikrim yok inan…Wordpress’ in forumlarına yazsanız belki bilen vardır.

  13. bütün kumanda panelini didik didik ettim demetcim… ayrıca google a ingilizce ve türkçe yazıp bi dolu sayfa okudum… normal kullanıcılar bu gadget ı ekleyemiyor. wordpress e bu konuda başvuru da çok olmuş… hizmetlerinde olmadığını ve şimdilik düşünmediklerini yazmışlar…

  14. Merhaba ine ben :) Ben izliyicilerimi taşıdım ama sanırım bloggerın kumanda panelinde güncellemelerim gözükmüyor birşeyi eksik mi yaptım acaba???

  15. Demet

    ruşen; Öyle miii? Tühhh… Öğrenmiş oldum ben de, sağol canım ilgin için. İnşallah kısa sürede bunu da hizmetlerine dahil etmeyi düşünürler :)

  16. Demet

    Sevtap; Eğer ki Google Friend Connect üzerinde eski blog adresinin yerine yeni olan blog adresini eksiksiz yazdıysan sorun olmaması lazım. Bazen wordpress’ den düzenlemeler geç aktarılıyor blogger kumanda paneline. İstersen farklı bir adresten kendi blogunu izlemeye al, kontrol et canım; en güvenli yol :)

  17. Arkadaşlar ben dün itibari ile hem blogspottaki tüm kayıtlarımı yorumlarım ile beraber hemde Demetcim sayende İzleyicileri WP’ e aktardım. Bende sizlere kayıtlarınızı taşımanız konusunda yardım edebilirim ve http://www.benhurum.com adresimde bu konulara yer vereceğim bu gün içinde. Ayrıca benim WP’im de ücretsiz tabanlı ve izleyicileri aktarmakta kodları almak da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Diğer arkadaşlara da buradan bildirmek isterim. Demetcim sana tekrar tekrar teşekkür ederim tatlım, öptüm yanaklarından;)

  18. Demet

    Ayşen; Ne demek Ayşencim :) Ben de öpüyorum seni…

  19. olmuyor olmuyor olmuyor çıldırcammm :S
    canım senin temanın adı ne?
    belki temadan dolayı olmuyodur

  20. Demet

    sevinç; Canım benim senin kullandığın WordPress ücretsiz tabanlı olduğundan sanırım yapılamıyor, diğer arkadaşlarım da başarısız oldular :/

  21. Demet

    moda tutkusu; Canım aynı şekilde senin de kullandığın WordPress’ in ücretsiz blog tabanı olduğundan sanırım hata veriyor…

  22. Merhaba! Ben de yukarıdaki sorunları yaşıyorum.İki gündür uğraşıyorum.Ama ne izleyizi eklentisi ne de saat eklentisi yapmayı başaramadım.Diğer arkadaşlarda olduğu gibi ana sayfamda sadece girdiğim kod gözüküyor.Uygun olduğunuzda mail atabilirseniz sevinirim.

  23. Demet

    özgür; Merhabalar! Ne yazık ki diğer arkadaşlarımda olan sorun bu; sizin blogunuz wordpress uzantılı olduğu için sanıyorum kabul etmiyor :( Ben kendi alan adım üzerinden yazıyorum; o nedenle herhangi bir sorun yaşamadım. Farklı bir arkadaşımdan duyduğum üzere, wordpress şu an ücretsiz olan bloglarda bu kodun çalışırlığını desteklemiyormuş, tabii ne kadar doğru bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla bu şekilde blogu olan hiçbir arkadaşım izleyicilerini taşıyamadı henüz…

  24. Merhabalar,

    Yukarıda aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için ücretsiz olmaları nedeniyle bu sorunu yaşadıklarından bahsetmişsiniz. Ancak ben wordpress üzerinden ücretli olarak alan adımı aldım ve kodu yapıştırdığımda yalnızca bazı yazılar çıkıyor. Bunun özel bir nedeni olabilir mi acaba?

  25. Demet

    Hacer @ Makyaj Günlüğü; Merhaba Hacer, kodu yapıştırırken acaba html olarak seçim yapıyor musun? Yanlış bir bileşen seçip oraya mı yapıştırıyorsun?

  26. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Selamlar.
    Ben de epeydir blogger’da ikamet ediyordum ama 2 ay önce gözümü karartıp kendi domainime geçiş yaptım. Ancak dediğiniz gibi kemik kitle, takipçiler her şey blogger’da kaldı. Yine twitter üzerinden epey bir haber ettim ama sonuçta herkes güncel olarak takip edemiyor sosyal medyayı.

    Dediğiniz Friend Connect olayına baktım ama 1 Mart 2012’de emekliye ayırmışlar o olayı. Kaldım yani dımdızlak ortada. Şimdi ne tavsiye edersiniz? Blogger’daki takipçilerin dashboard’larına düşebilmek için bir şey yapabilir miyiz? Yoksa şansımıza küsüp kös kös oturacak mıyız? :)

  27. Demet

    SirEvo; :) Bildiğim kadarıyla eskiden sizi takip edenlerin hala izleme listelerinde yazılarınız yayınlanıyor ancak artık yeni izleyici abone olamıyor sizin sayfanıza, o da ne yazık ki servis kullanılamadığından mümkün gözükmüyor :/

  28. Merhaba bende blogumu wordpress alan adıma taşıdım. Ve aynı sorunla uğraşıyorum. Yalnız site url mi nereye yazacağımı göremiyorum. Sanırım menüde değişiklik yapılmış. Yardımcı olursanız çok memnun olurum

    Gözde

  29. Demet

    Gözde/Pembe Köpük Tasarım; Geçen yıl itibari ile Google bu eklentinin Blogger altyapısı dışında yayın yapan bloglarda kullanılmasını yasakladı, yani artık izleyiciler eklentisini biz kullanamıyoruz ne yazık ki…

Gezinme