Cuma Toplantısı: WordPress Tabanlı Blog

Bilenler bilir; iki yıldır blog yazıyorum ve ilk olarak çoğumuzun yaptığı gibi Blogger tabanlı olarak blog yazmaya başladım.

Blog yasaklarına sinirlenince soluğu kendi alan adımda aldım ve WordPress üzerinde blog yazmaya devam ettim/ediyorum. Burada blog yazmak, Blogger üzerinde yazmak kadar kolay olmasa da sıkıntılı dönemi atlattım sayılır. Gün geçtikçe yeni evimde eşyalar yerli yerine oturuyor ;)

Taşınma işleminden sonra zaman zaman beni takip eden arkadaşlarımdan bloguma yorum bırakmakta zorlandıklarına ilişkin geri bildirimler almıştım. Bu durumu sizler için kolaylaştırmak adına çok araştırma yaptım ancak ne yazık ki elle tutulur bir sonuç elde edemedim.

Yalnız şu bilgi işinizi kolaylaştırır mı bilmiyorum ama gözlemlerime dayanarak edindiğim bir şey – paylaşmakta fayda görüyorum: WordPress tabanlı bloga bir kez yorum bıraktığınızda otomatik olarak isim/e-mail adresi gibi doldurulması zorunlu tutulan haneler tanınıyor ve siz bıraktığınız tüm yorumlar için sürekli o verileri doldurmak zorunda kalmıyorsunuz – yalnız bu durum aynı bilgisayardan bağlanmanız halinde geçerli – Bunu da takip ettiğim ve yorum bıraktığım WordPress bloglardan biliyorum; yani ben yorum bırakırken istenen zorunlu haneleri her daim doldurmuyorum, zaten otomatik olarak karşıma çıkıyor, sadece yorumumu bırakıp gönderiyorum ;)

Şimdi merak ettiğim şey de şu; bana yorum bırakan arkadaşlarım için de acaba aynı durum geçerli mi? Yani Demetoloji bloguna ikinci, üçüncü, yüzüncü yorumunu bırakan bir arkadaşım aynı bilgisayardan her defasında isim/e-mail adresi kutucuklarını dolduruyor mu? Yoksa sizde de otomatik çıkıyor mu?

Eğer ki benimle deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim, çünkü sırf bu yüzden yorum bırakamayan kişiler olduğunu biliyorum, zamansızlık içerisinde herkese hak veriyorum, ama emin olun, konu ile ilgili elimden geleni yapıyorum ;) Bir blog yazarını besleyen en önemli şeylerden biri, okuyucularının yorumları, geri bildirimleri çünkü…

Yeri gelmişken bilmeyenler için şunun da altını çizeyim; yorum bıraktıktan sonra gelen cevapların e-mail ile size gelmesini istiyorsanız, yorum bıraktığınız hanenin altındaki e-posta ile bilgilendirme kutucuğunu işaretlemeniz yeterli olacak. Tüm yorumlara elimden geldiğince cevap veriyorum, biliyorsunuz. Dönüş yaptığımda haberdar olmak isterseniz bir tik atmanız yeterli ;)

Son olarak, bu zamana kadar yayınlamadan sildiğim hiçbir yorum olmadı, en azından şimdilik :) O nedenle, bana yorum göndermiş olduğunuzu düşünüp, yayınlananlar arasında göremeyince içinizde bir kırgınlık yaşadıysanız, bir acaba olduysa; emin olun bu benden değil, sistemden kaynaklanmıştır. Yorumunuzu tekrar göndermeniz rica olunur *-*

Evet, genel toplantımız burada sona ermiştir. Yorumlarınızı aşağıdaki kutucuktan iletmeniz gönülden ricamdır ;) Hepinizi seviyorum, kucaklayarak öpüyorum :)

Not: Bu yazı iki hafta önce hazırlanmış, taslaklarda süründükten sonra ancak kendisine sıra gelebilmiştir *-* Sanırım dolapta iki-üç tencere daha yemeğim var, ısıtıp sunacak :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 yorumlar

  1. Yooo benim otomatik olarak geliyor bilgilerim her defasında girmiyorum. Hatta şimdi düşündüm farklı bilgisayardan girmek pek önemli değil de o anda ilk mesaj bıraktığın mail acountunun açık olması önemli sanırım. Ayy anlatamadım… Mesela ben sana ilk evdeki bilgisayardan mesaj gönderdim sonra işyerimden göndeririken tekrar girmedim bilgilerimi…
    Bende düşünüyorum direk hosting alıp yazmak ama birde onun için zaman ayırmak, kafayı bozmak istemiyorum… Gitsin böyle gittiği yere kadar ne yapayım..

  2. Demet 100. defa olmasa da bayağı bir yorum yazdım galiba sana :))))) Dediğin gibi isim, e posta alanlarını bir kere doldurdum. Hep aynı bilgisayardan girdiğim içinde hemen karşıma çıkıyor zaten. Görüşmek üzere.

  3. bende de otomatik çıkıyor, bir sorun olmadı şimdiye kadar. sen wordpress’e çabuk alıştın valla. ben epey uğraşıp, yasak kalkınca geri döndüm blogger’a. aslında alan adı da aldım ama hostingle uğraşacak zamanım ve enerjim yok. ben de cafenohut gibi “gittiği yere kadar” diyorum anlayacağın…

  4. benim de otomatik yazacaktım ki daha önce yorum bırakmış olmama rağmen boş çıktı kutular. crome’a geçtim, ondan sonra yorum bırakmamış olabilirim, ondan mı oldu acaba?

  5. sanırım havalardan…bende gözümü uykudan alamıyorum.kendime zaman ayıramaz oldum misafir vsden…az uyuyabilmenin sırrını çözen varmı.keşke bende cay filan içince uyuyamayanlardan olabılseydım.ozaman pc basında demetin yazıları okurken uyuya kalmaz yorumda yapabılırdım.:((

  6. o şikayette bulunanlardan biri benim… çok mu mızmızlık ettim bilmem ki:))
    ben laptop kullanıyorum, her zaman aynı laptopla giriş yapıyorum ama kayıt falan çıkmıyo, yani bu alanda anımsama gibibidurumla karşılaşmadım hiç…her yorumda isim, maila dresi ve blog adresini tek tek giriyorum:(

  7. Normalde benimde sürekli bilgi doldurmama gerek kalmadan otomatik çıkıyor ama bir kaç gündür malesef bilgilerimi doldurmak zorunda kalıyorum bu sanırım benim sayfanı direk açmamdan kaynaklanıyor yani şöyle ki;kendi hesabımı açmadan senin sayfana giriş yapınca oluyor.Öyle tahmin ediyorum.Mesela biraz önce çekiliş hakkındaki postuna yorum bırakırken bilgilerimi doldurdum bu posta geçiş yaptım bilgi istemedi.Amaaan her seferinde istese de no problem bu benim sana yorum yapmamı engellemez bilesin:))

  8. Demet

    cafenohut; Bilgileri sürekli girmemene sevindim canım. Anladım ben ne demek istediğini :) Herkeste olmuyor sanırım bu durum; teknolojik şeyler enteresan oluyor bazen :)) Hosting konusunu da ben de uzun süre düşünmüştüm, en sonunda kriz geçirdiğim bir anda herşeyi bozdum, yeniden yaptım :) Şimdilik buradayım, memnunum sanırım *-*

  9. Demet

    tala; Yorumun için teşekkür ederim çok :) O kutucukları bir kez doldurmana ise ayrıca sevindim, yorum bırakmak dert olmuyormuş sana, rahatladım *-*

  10. Demet

    moda_kesh; Geri bildirimin için teşekkür ederim canım :)

  11. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Süper o zaman :))

  12. Demet

    Antigone; Ben alan adımı da değiştirdiğim için tekrar dönmek istemedim canım, bir de yine yasak olur, ne olacağı belli olmaz diye düşünüp kendi kendimi motive ederek WP’ in inceliklerini öğrenmeye çalıştım. Şimdiki bilgim idare ediyor bir şekilde :) Sizin başınız sıkışırsa artık WP konusunda tam destek olurum :))

  13. Demet

    füsun; Olabilir Füsun’ cuğum. Çok farklı sebepler etkili olabiliyor… Bundan sonraki yorumlarında kontrol et istersen; düzelir umarım ;)

  14. Demet

    crescent; Dinç olmak için günde en az 7-8 saat uyumak lazım. Hatta ben bazen çok yorgunsam, 10 saati de bulabiliyor gün içerisinde uyuduğum süre (genelde haftasonları); ama mutlaka haftaiçi çok az uyumuş olduğumdan kaynaklanır bu durum da; uyku borcu meselesi :)

  15. Demet

    hayat güzel; Hadi yaa… En bahtsız sen çıktın canım, desene :)) Neden kaynaklanıyor, bilemedim ki… Mail hesabın açıkken yorum bırakmayı denesen (öyle mi yapıyorsun, bilmiyorum) ya da internet explorer, firefox, chrome filan denesen; belki işe yarar ;)

  16. Demet

    Sihirli Kokosh; Hmmm… Anladım canım… Birkaç arkadaş daha benzer şeyi söylemiş; sanırım kilit nokta bu – önce kendi hesabına giriş yapmak :) Aydınlattın beni *-* Sağol tatlım yorumun için. Ayrıca ince düşüncelerinle pek bir mutlu ettin beni; öpüyorum seni çok çok :)

Gezinme