Tesadüfün Böylesi : )

IMG_7716

Bundan 3-4 ay kadar önce Joker çocuk mağazasına gitmiş; eşimin kuzeninin doğacak ikizleri için hediyelik bir şeyler almıştım. Söz konusu, çocuklara kıyafet almak olunca zaten, elim çok daha fazla parçaya gider benim ve ilk bakışta aşk yaşadığım tüm giysileri almaya çalışırım nerdeyse, kendimi frenlemem hiç kolay değildir :)

Bu kadar eli kolu dolu kasaya gidince de kasiyer bayan çocuğum olduğunu düşündü sanırım ve bana bir Joker kart vermeyi önerdi. Önce “Ne gerek var!” diye düşündüm içimden, sonra “Amaaan, al gitsin, köşede dursun, ilerde lazım olur” dedim :) Ne işe yaradığını da bilmiyorum ayrıca :))

Neyse.. Bayan olur sinyalini alınca bana sorular sormaya başladı. “Çocuğunuz var mı? Adı ne?” gibi sorulardan işini görecek bir cevap bulamayınca, yakınlarımdan birinin çocuğu olup olmadığını sordu bu kez. O konuda boş değildim neyse ki, yoksa çocuk mağazasında ne işim var, değil mi diye soracağım ama ben alakasız şeyler alma konusunda ün yapmış bir insan olduğumdan, alıp stok da yapabilirim – doğruya doğru şimdi :))

“Evet, var” dedim. İsim sordu. Zaten alışverişi ikizlere yaptığım için birinin adını verdim, “Kerem” dedim. Doğum tarihini sorunca, güldüm ve daha doğmadığını belirttim. Bu kez tahminen ne zaman doğacağını sordu. Doğum kontrol uzmanı da değilim ama tek bildiğim şey Eylül ayında doğacak olduklarıydı, onu söyledim ben de… Tüm bu sorulardan sonra kartımı hazırladı, içine hediye puan yüklediğini, bir sonraki alışverişimde kullanabileceğimi söyledi. Teşekkür ederek kartı aldım, hediye paketlerimi yaptırdım, mağazadan çıktım. O günden sonra da ara ara Joker mağazasından SMS olarak cep telefonuma mesajlar almaya başladım; ilgi alanım olmadığı için de hiçbirini okuduğumu söyleyemem :)

Sonra bugün… Sabah Facebook’ ta dolaşırken ikizlerin bugün dünyaya merhaba dediği haberini aldım, sevindim :) Aradan 3-4 saat geçmişti ki; cep telefonuma da bir mesaj – Joker’ den; Kerem’ in doğum gününü kutluyor :))

Önce bir şaşkınlık geçirdim; Joker’ in nerden haberi oldu diye :)) Sonra jeton düştü tabii; kasiyer bayan bana ne zaman doğacağını sorduğunda ben “Eylül ayı” diye cevap vermiştim, o da doğum tarihi olarak bugünün tarihini girmiş benim kartı kaydederken sisteme…

“Bu nasıl bir tesadüf böyle!” diye şaşkın haller içinde hemen eşimi aradım, durumu anlattım. Tesadüf olur da bu kadarı pes dedirtti, resmen ikizlerin doğum tarihini tayin etmişiz de haberimiz yok :)) Gerçi eşim durumu gayet soğukkanlılıkla karşıladı, altı üstü bir tesadüftü işte, bu kadar büyütmeye gerek yoktu :)

Bilmem, belki de vardı… Benim hayatımda böyle şeyler çok oluyor, belki herkesin oluyordur ama ben olaylar üzerine çok düşünüp kafa yorduğum için herhalde bu tarz şeylerle karşılaşınca bir mucize olmuş gibi irkiliyorum, şaşkınlık – mutluluk – heyecan üçgeninde garip hisler içinde buluyorum kendimi :)) Sanki evrenden bana mesaj var gibi.. Sanki sesimi duyan, beni koruyan, gözeten, kollayan yüce varlığın bana yolladığı bir sinyal gibi.. Öyle değişik haller işte..

Bundan sonra her sene bugün ikizlerin doğum gününü hatırlayacağım ben de böylece :) Hoş bir anı olarak burada da dursun, hem ikizlere “Aramıza hoşgeldiniz” diyeyim, hem de sizlerle paylaşayım istedim..

Bu arada, fotoğrafı da ikizleri temsilen yazıma iliştiriyorum; bu tuzlukları dün Paşabahçe’ den aldım, bu sevimli domatesler raftan bana göz kırpınca aldım, eve getirdim :) Üzerine de bu olay tam denk geldi; işte bu da tesadüf ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorumlar

  1. Ülker Yılmaz

    Demet Hanımcıgım,

    Öyle bir andagözüme ilişti İkizlerim doğumu, çocuk mağazasının mesajı çok hoşuma gitti, çok duygulandım, etkilendim v.b. duyguyu bir anda yaşadım…25 yaşında dünya güzeli yiğenimi kaybettim, 3 kızkardeşin tek evladı (ortanca kızkardeşin oğlu) 3 kız kardeş evlatsız kaldık :( oğluşumuzun F/B da kapak fotosunu değiştirmiştim ki, tüm arkadaşları ve sevenleri beğen-yorum yapınca duygulanmıştım ki mesajını okudum…Allah size saglık ve huzurla uzuuuuuuun yılları paylaşacagınız güzel evlatlar versin, aman sakın TEK EVLAT yapmayın…Sevgilerimle Ülker…

  2. Demet

    Ülker Yılmaz; Ülker Hanım, başınız sağolsun, çok genç yaşta kaybetmişsiniz, mekanı cennet olsun. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim, hepimiz için her şeyin hayırlısı… İyi geceler dilerim.

  3. Bana çok işaret gelir….. işaretlere inanırım ve şanslı olduğumu düşünürüm..
    bence sende öylesin….

  4. Çok heyecan verici bir tesadüf bence de. zaten erkeklerin bu tür olaylara yaklaşımı böyledir, amma da abarttın kafası ;p