Tablo Gibi Yastık

tablo yastık_1

Ikea’ dan aldığım kumaşlardan artan bir parça vardı. Yeşillikler içinde, tablo gibiydi; onu keserek anlamını yitirmek olmazdı. Belki bir çerçevenin içine koyabilirdim, ama yok, daha güzel bir fikrim vardı benim; onu yastık yapmak :)

yastıklar3

Tablo görünümlü kumaşın kenarlarını içe katlayarak yastık yapmayı düşündüğüm kumaşın üzerine diktim. Makinede dikerken kumaşın kayma riski olduğunu bildiğimden önce elde diktim; ki temiz olsun :) Annem usta terzilerin bile bazen önce teğel yapıp da diktiğini söylemişti, e o zaman ben ustadan da usta olmamalıydım, değil mi? :))

Zaten ne zaman dikerken acele etsem, içime sinmeyecek bir şey yapıyorum; sonra ayıkla pirincin taşını :) Yok ama kendime bulunduğum telkinler işe yaradı; acele etmeden, sakin sakin diktim, temiz de oldu sanki ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 yorumlar

  1. Eline, Emeğine sağlık.. Gerçekten çok güzel görünüyor. Bu arada yanındaki yastıklara da bayıldım..

  2. yanındaki yastıklarıda es geçmemek lazım ,çok temiz olmuş gerçektende ,tabiki her terzi teyel yapıyor ,konfeksiyonlar hariç :)onların makinalrı agır oldugu için kumaşı kaydıramazsın makina ayagının altından bizimkiler minik makinalar kumaş kayar gider teyel şart:)

  3. Kızma ama,bu yastığı görünce,bir önceki fermuarlı yastığın pabucunu dama attım:)
    Bu çok daha hoş olmuş!

  4. Demet

    ruşen; Teşekkür ederim Ruşen’cim :)

  5. Demet

    Bernacan; Teşekkür ederim Berna’ cım. Arkada gördüğün yastıkların kılıflarını English Home indiriminden almıştım, koltukların rengi ile uyum sağladı, yalnız içini dolduracak yastık dikemedim henüz, iki adet küçük yastığı sıkıştırdım kılıfların içine :)) Anlaşılmıyor ama :)) Eğer ben söylemezsem *-*

  6. Demet

    dikisdersi; Teşekkür ederim çok, işi bilenlerden güzel yorumlar almak da başka oluyor ;)

  7. Demet

    Canan Bahadır; :)) Teşekkür ederim Canan’ cım ;) Kızmadım tabii, ayrıca yastığım da durumu anlayışla karşıladı :)))

  8. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Teşekkür ederim, teşekkür ederimmm :)

Gezinme