Kutu Kutu Pense, Demet Yastık Dikse…

keten_yastık_1

Şu son bir hafta içerisinde hobi odamı o kadar dağıttım, o kadar kirlettim ki; nasıl toplayacağımı bilmiyorum :) Üstüne dağıttıkça dağıtasım geliyor; fenalardayım yani anlayacağınız :))

Ama ne yapalım; en yaratıcı fikirler de en dağınık ortamlarda çıkıyor, değil mi? Gerçi ben çalışırken hobi odamın içinde kalsam, o kapının eşiğinden pek dışarı çıkmasam daha iyi olacak ya, neyse :)

Oda küçük olduğundan ütü masasını orada açmam imkansız. Zaten 2+1 evimizin en geniş odası salonumuz. Ütü ile işim olacaksa oraya taşınıyorum ufaktan ufaktan; sonra bir bakmışım, oracıkta farklı şeyler peşindeyim. Kalkmam da yerimden rahatımı bulduysam; sanki büyüsü bozulacak gibi *-*

Sonradan temizlemesi, toplaması olmasa pek mutlu mesut takılacağım salonda aslında… Korkuyorum; bir gün orası da hobi odasına dönecek ve bu iş içinden çıkılmaz bir hâl alacak diye :)

keten_yastık_2

Bazen diyorum ki; bu hobi işlerine hiç bulaşmamış olsaydım çok daha derli toplu bir evim olurdu *-* Yine kendi içinde bir düzenim var elbet ama zaman zaman bu curcunadan gözüm yorulmuyor değil… Onu atma, bunu atma; depola, sakla derken kapasitemin üst sınırlarında raks etmek bazen keyiften çok acı da verebiliyor.

Bu anlattıklarımı ancak yere dökülen bir kavanoz boncuğu toplamaya çalışan ya da halı üzerinden kumaş kırpıntılarını ayıklayan arkadaşlarım iyi anlarlar *-*

Sana kim dedi git de evin içinde mini atölye aç diye?! Uğraşırsın işte böyle :)

Uğraşırım tabii :) Sehpanın üzerinde yünlerimiz, iplerimiz, kumaşlarımızla mutlu değil miyiz biz? Hem birşeyleri dağıtmadan üretebilir mi insan? Üretmeden neşelenebilir mi?

Uzun süre TV izleyemem, bilgisayar başında takılabilirim ama. Sebebi malum; televizyonda onların bana sunduklarını yemek zorundayım, ama bilgisayarda kendim yemek yapabiliyorum :) Bilmem, anlatabildim mi? *-*

Aslında bilgisayar da benim sanal hobi odam; orada da odalar pek bir dağınık ya hadi neyse… Hiç karıştırmayalım biz oraları… Yeni diktiğim yastığa bakalım en iyisi :) Bu yastık grubu ile pek bir uyumlu olmamış mıı?

keten_yastık_3

Yastık dikmeyecektim aslında, sırf köşede gözlerini dikmiş, bana bakan elyafı değerlendirmek için el attım; çok detaya girmedim zaten… Fotoğraflardan anlaşılıyordur :)

keten_yastık_4

Yalnız bak şimdi, son kalan elyaf dedim, aklıma yeni bir fikir geldi yazarken; acaba kullanmasa mıydım o elyafı; tühhh! :)

Neyse, ben yine elyaf bulurum bir yerlerden elbet *-* Burada “bulmak” kelimesi, evdeki fermuarlı yastıklardan ödünç elyaf istemek anlamına da gelebilir :) İstiyorum yalnız; dikkat edin,onlar da veriyor :)) Gecenin yarısı gelen ilham için elyaf satan yer bulmam imkansız oluyor da :)) Ne yapayım, çeyizime o kadar yastık koymasalarmış; kaç yastık var evde, sayısını bilmem; ruhsuz ruhsuz takılacaklarına hiçbir işe yaramadan, hiç değilse salonumu renklendirsinler, değil mi?

Korkmayın ama hâlâ misafirim için yeteri kadar yastığım var *-* Ola ki yastıksız kalırsa da bir misafir, herhalde bu yastıklar için beni affeder :p Affetmezse de kendi yastığımı veririm artık, ne yapayım :) Sonra eşimin yastığını da ben alırım, nih hah haahaaa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 yorumlar

  1. çok tatlı bir set tolmuş. Ben de tanıdıklara birşeyler yapmaktan fırsat bulsam bir kırlent seti de ben yapacağım oturma odamıza ama :)

  2. Ben senin yastıklarını çok kıskandım. Aslında bunları satsan ne güzel olur…
    Çeşit çeşit renk renk yastık kılıfları diksen ve bize sadece seçmek düşse.
    Çok yaratıcı ve başarılı olmuş.
    Ben çoook beğendim, en kısa sürede hayata geçirebilmek dileğiyle. ( inşallah )

    Sevgiler…

  3. Çok çok güzel olmuşlar ,hepsi teker teker çok güzel ama biraraya gelince de uyumlu . Harikasın sen,bırak ortalık kirlensin dağılsın,toplanır nasıl olsa … Önemli olan üretmek üretirken mutlu olmak değil mi? Sevgiler canım ve iyi hafta sonları !

  4. halini çok iyi anlıyorum canım. halının üzerindeki iplikleri toplamaktan fenalık gelip, çareyi halıyı kaldırmakta buldum ben. allahtan evimiz sıcak oluyor da halısız odada çalışmak dert olmuyor. dediğin gibi herşeye rağmen üretmeden neşelenemeyen tipleriz biz. dün o elbiseyi bitirdim ya, keyfime değmeyin artık ;)
    ay bi de yastık mevzuuna yorum yapıcam ama senin çenene de yetişilmiyor ki kuzum! elyaf aşırma durumu bende de var. zaten kullanılmaktan pısan minderlerimiz iyice zayıfladı haliyle. neyse, bir ara onlara da takviye yapıp alıcam gönüllerini.
    öptüm ;x

  5. hobi odası dediğin karışık olmalı zaten. elindeki malzeme önünde olsun ki, gözünün önünde neler yapabileceğin uçuşsun. En iyisi marifet hanım seninleyken iyi değerlendir zamanını dağıt dağıtabildiğin kadar :))
    yastıklar çok güzel olmuş gittikçe daha da iyi oluyor ellerine sağlık..

  6. gerçektenbüyük,çok büyük,koocaman bir hobi odası şart.yoksa dediğin gibi evin tüm odaları birazcık hobi odası oluyor mecburen…dikmem dedin dedin yine diktin işte,benim yoğurt kovasından sepet yapmama döndü bu:)yeter artık yapmayacağım diyorum,dayanamıyorum,her taraf sepet oldu:)
    bu arada yorum yazarken senin dediğin gibimail adresimi açarak yazdım ama birşey farketmedi:(

  7. hihihi sen çılgınsın!Sen zıpırsn!Sen afacansın!Sen!Sen!Sen çok tatlısın!:))
    Süper olmuş.(Her zaman ki gibi)
    Yaa ben üzgünüm.O turuncu takı askısı postunu kaçırdığım için.
    Ben üzgünüm.Görümcene yaptığın postta yazdığım yorumu içimden geldiği gibi değil de yanlış anlaşılmasın diye değiştidiğim için:(
    Şöyle ki;gördüğüm anda yorumum şu olacaktı:Yaa Demet bundan ben de istiyorum!
    Yüzsüzlük olur diye bundan kendime de yamalıyım yazdım.Ah!Kafam:(Öyle yazmış olsaydım sen bana belki çıtlatırdın ve ben de çekilişe katılma hakkını kazanırdım belki de takı askısını.Neyse kısmet meselesi bu işler.Hiç bir postunu kaçırmamaya çalışsam da malesef hızına yetişemiyorum kuzucuk.Öpüldün .

    Boynu bükük kokoş

  8. Demetcim biliyormusun ben senin bu yastıklarını çok beğeniyorum.. hiç elde dikilmişe benzemiyorlar, adam akıllı mağazadan alınmış yastık gibi duruyorlar:)

  9. Ben bu yastık köşesine bayıldım ama!
    Kendi evime taşındığım zaman,senden, bana yastık dikmeni isteyeceğim,karar verdim:)

  10. Demet

    naile; Teşekkür ederim :) Aslında benim de set gibi bir düşüncem yoktu ama bir bir yapınca, set oldu sonrasında :)) Sen de bir tane yap bence, devamı gelir bak ;)

  11. Demet

    Nazlı; Güzel yorumun için teşekkür ediyorum sana :) Bir dönem sattığım ürünler oldu ancak sonra yoğunluktan, iş-güç derken ikinci plana almak zorunda kaldım. Şimdi mal atıp soran olursa, eğer vaktim varsa, yapabileceksem olumlu yanıt veriyorum ;) İstediğin birşey varsa bana mail atabilirsin her zaman… Sevgiler…

  12. Demet

    colette; Çok teşekkür ederim canım sana :) Çoook doğru söylüyorsun, önemli olan üretmek, üretirken mutlu olmak ;) Ben de sana iyi haftalar diliyorum :) Yorumlara biraz gecikmeli dönmek zorunda kaldım da :))

  13. Demet

    Antigone; Birbirimizi en iyi biz anlarız ;)

    Yalnız elyaf konusuna yaptığın yorumla öyle hafifledim ki; meğer yalnız değilmişim, suçluluk duygusu vardı hafiften içimde, haha :D

  14. Demet

    ilktaki; Çok doğru söylemişsin, ağzına sağlık :) Ve çok teşekkür ederim sana ;)

  15. Demet

    kpsszede; Ne yapalım, idare edeceğiz artık :) Büyük oda hayal şimdilik :)) Buna da şükür *-*

    Yorum yazarken aynı durumun sürmesine üzüldüm, bilmiyorum ki başka çözüm, anlamadım gitti :/

  16. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Teşekkür ederim Bahar’ cığım :)

  17. Demet

    Sihirli Kokosh; Tühh, üzüldüm bak şimdi yazıyı kaçırmana. Bilsem o kadar istediğini; çekilişi duyurarak yapardım, o zaman sen de kaçırmazdın… Elimde de o çerçevelerden kalmadı, küçükleri var bir-iki tane, pek iş görmez onlar da… Aklımda olsun, denk gelirse yaparım ben sana ama boya işine tekrar giriştiğimde :))

  18. Demet

    zeynep; Zeynep’ ciğim, gerçekten mii? Çok mutlu oldum o zaman :)) Bu yastıklar hafiften senin tarzına yakın, değil mi? *-*

  19. Demet

    Canan Bahadır; Anlaştık Canan’ cığım :) Ve çok teşekkür ederim *-*

  20. Demet

    tosbagalarr; O zaman iyi ki hobilerim var :)))

  21. Tatlım sıkma sen canını önemli değil sende bu maharet varken çoook çekiliş yaparsın ben de hepiciğine katılır önünde sonunda da bir tanesini kazanırım:))Düşünmen bile yeter ince arkadaşım

  22. Demet

    Sihirli Kokosh; :) Değil mi? Daha çoook çekiliş olacak :))

  23. merhaba,
    Yastıkları çok sevdim, çok romantik :) benim de bir hobi odam var, mümkün olduğunca onun dışına materyal taşımamaya çalışıyorum ama bazen ütü işleri için salona gelebiliyorum, odamı haftada 2-3 kere toplayıp temizliyorum ama yine de kumaşların pamukçukları, iplikler, artıklar falan eve çok çabuk yayılıyor, evi sürekli silip süpürmek gerekiyor. benim bu durumum en az 3 yıldır böyle… önceleri salondaki bütün çekmecelerde ve dahası her delikte benim bişeylerim vardı, sonrasında kumaşlarım için kitaplık aldım ikeadan, ve hepsini katlayıp kitaplığa dizdim, kutular edindim ve dantel, iplik, düğme, yün, deri gibi malzemeleri onlara doldurdum. çok seviyorum odamı gerçekten, ve çok uzun süredir ilk defa bugün canım hiçbişey yapmak istemedi… yarına düzelmek istiyorum:)
    bir gün hobi odamı da düzenleyip fotoğraflayıp bloguma ekleyeyim, iyi fikir :)

  24. Demet

    narsistanbul; Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim. Senin çantalarının yanında lafı bile olmaz ama ;)

    Dediğin gibi o iplikler, kumaş artıkları sen ne kadar özenle bir odada tutmaya çalışırsan çalış, bir şekilde üstüne, başına yapışıp diğer odalara taşınıyor ve evi tozlandırmaya yetiyor da artıyor bile… Zor iş… Hele bir de benim gibi çalışıyorsan… Sadece haftasonum var – herşey için hem de :) Temizlik mi yapayım, birşeyler mi tasarlayayım? İkisi için de vakit lazım :)

    Hobi odanı paylaşmalısın bence de :) Sana buradan ilham yolluyorum, çantaların üzerlerindeki o güzel yüzlü kızların arkadaşları olmalı ;)

  25. Pingback: ham keten clutch çanta (avant garde) | Modamelekleri.com

Gezinme