Perşembe imiş… Perişan imiş…

Şu Perşembe gününe neden “Perişan” demişler, bilmem ama kendi adıma Perşembe’ ler Cuma’ ların habercisi olduğundan, bir nevi tatil arefesi kıvamında güle oynaya geçer…

Perişan olması gereken bir gün varsa o da Pazar’ dır kanımca; Pazartesi’ yi görmeye ramak kaldığımız o Pazar yok mu o Pazaaarrr… İnsan tatilde olduğunu bile anlamıyor bazen sırf bu psikoloji yüzünden…

Hele bir de o vücudun uyumaya, dinlenmeye ihtiyacı varsa… Yatakta azıcık fazla zaman geçirin, o koltuğa yayılıverin birkaç saat fazladan, bir de bakıyorsunuz, işbaşı yapma zamanı yine gelmiş…

Zaten bu hafta biraz zor geçti benim için. Pazar gecesi 01.00 civarı gidince yatağa, sanki haftanın her günü 01.00’ den önce uyuyamazmışım gibi akşamları gözlerim bir türlü kapanmak bilmedi.

Hele dün gece en geç 23.30’ da bilgisayarı kapatıp uyuyabilme imkânım varken 01.30’ da uyumuş olmam pek bir traji-komikti. Bazen nasıl da kaşınıyorum gecenin bir yarısı, ah bir bilseniz…

Yok, kafama birşey takıldı ya, uyuyamam yoksa. İşin mi yok blogunun kodlarını kurcalıyorsun?! Öğreneceğim ya! “Şu üst kısmın boy ölçüsünü nerden değiştiriyorduk, buradandı galiba, yok buradan” derken uyku sersemi sen git yanlış kayıt yap.

Ooppss, bir de ne göreyim, blogum kodlama hatası yüzünden servis dışı oldu. Salaklığıma güleyim mi, ağlayayım mı bilemedim o an. Öyle panikledim ki yalnız; gecenin 01.00’ i olmuş saat, sabah 07.00’ de uyanacağım; ben mis gibi blogumu sırf merakım yüzünden hokus pokus yapmışım :D

Hemen site hizmeti aldığım firmanın destek ekibine bir SOS mesajı… Evin içinde nasıl dönüyorum; uyku-muyku kalmadı hâliyle :)) Ne yaptığımı, nerede hata yaptığımı biliyorum ama nasıl düzelteceğimi kestiremiyorum. Bir de güzel yazmışım ki teknik servise; “Ben böyle bozdum, siz de nasıl yaparsanız bir şekilde düzeltin arkadaşım” der gibi :)

Cevap beklerken de bir yandan kıvranıyorum yalnız, dakikada kaç kez gelen mesaj kutusunu yenilediğimi bilmem. O 10-15 dakikalık süreç benim için bir ömür gibiydi. Sonra mı? Beklerken duramadım ki ben çok araştırmacı ruhlu manyak :)) “Zaten bozdum, daha fazla bozamam” diyerek kendim çözüm üretmeye çalıştım ve paniklemeyi bir yana bırakıp sakin kafayla düşündüğümde kafamda bir ışık yandığını hissettim :)

Hatayı temada yapmıştım ve çok şükür, hangi dosya içinde olduğunu biliyordum. Gerçi bilmesem de olurdu sanıyorum. Hemen temanın adını Google Amca’ ya yazdım ve bingo “ücretsiz indir” diyor. “Sağol yaa, sen bi’ tanesin” diyerek temanın bozulmamış bir kopyasını bilgisayarıma indirdim ve o klasörü bulup kendi hata yaptığımla yerini değiştirdim. Ardından blogum anında açıldı tabii :)

O rahatlama duygusu ile de destek ekibine “Tamam, ben hallettim” yazdım ya, eminim oradaki elemanlar bana bir yerleri ile gülmüştür :D Ya da bana müteşekkir olmuşlardır; kendi sorup kendi cevaplayan müşteri; daha ne olsun :)

Sonra kendimle bir gurur duydum, bir gurur duydum… Belki çok zor bir şey değildi ama kendim çözmüştüm :)) Tabii huylu huyundan vazgeçmez, sorunu düzeltince kaldığım yerden didiklemeye devam ettim *-* Saatin artık 01.30 olduğunu gördüğümde de rutin hayatıma renk kattığım için kendimi tebrik edip yatağın yolunu tuttum :))

Hıh, tahmin edersiniz ki dün de çok az uyuduğumdan dolayı bugün uykusuzluk had safhada…“Perşembe gününe neden “Perişan” demişler?” diye soruyordum; al işte cevabı :) Evet, evet… Bu Perşembe gerçekten perişanmış :)

İmza: Kendi pişirip kendi yiyen kıvırcık salata :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 yorumlar

  1. :))) şu sıralar ben de aynı moddayım. Bloğun dizaynını, renkelrini birazcık değiştireyim istiyorum ama blogspot’da bunalrı yapmak biraz zor. Biliyorum birazcık işin içine girsem kurcalamaya başlasam, aynen senin yaşadıklarını yaşayacağım, kurcalarken bozacağım, sonra bilmem kaç tane form’a üye olup herbirine sorular yağdıracağım, sonra gelen cevapları harmanlayıp, hııım diyip kendi bulma yoluma gireceğim… Off yok işte bu korkumdan dokunamıyorum hiç birşeye. Yaşlandığımın resmidir:)
    Seni tadir ediyor ve kutluyorum.

  2. yarın cuma olduğu için bende perşembeleri severim canım hep güzel gelir banada hele birde hava böyle güzel olunca değmeyin keyfime:))

    sevgiler…

  3. demetcim hadi kalk bugün erken yat ve mutlu bir cuma geçir.
    her ne kdr kendin bozup kendizn düzelttiğin için tebrik etsem de… hadi canım uyku gibisi varmı ? :)))

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Perşembenin geleceği Çarşambadan bellidir :) Çünkü, çarşafa dolanmışsa bir şeyler mutlaka perişanlık yaratır. Ben de en fazla Cumartesileri severim mesela. Bir sonraki günün pazar olmasından ve o gece eğlenme vaktinin geçemeyeceğinden dolayı işe geç kalma bir olasılık olmadığından olsa gerek.

  5. Demet

    cafenoHut; :))) Bence yaşlanmanın değil zamansızlığın resmi Ayda’ cığım :) Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama blogundan okuduğum kadarı ile benden büyük olamazsın :D Ben de bu korkudan sonra bir süre zaten o panele girip de kodları kurcalamam herhalde :D

  6. Demet

    recelim; Hava o zaman iyi idi, sonra bozdu… Pek birşey yapamadım bugün… Artık bir sonrakine diyelim *-*

  7. Demet

    AYŞE ALKAN; Haftasonu geldi de bitecek… İyi haftasonları olsun madem :))

  8. Demet

    Syhn; Bu da güzel bir bakış açısı tabii :)) O gün seni dinledim ve yattım :D Sağol Seyhan’ cığım :)

  9. Demet

    Emrah Kara; :) O zaman bugün sizin gününüz :) İyi eğlenceler, iyi haftasonları dilerim…

Gezinme