Beni Bu İndirimler Mahvetti :))

Benim bir elbiseye ya da bir ayakkabıya fahiş bir rakam ödediğim öyle kolay kolay görülmez; ama on ayakkabıya o rakamı ödediğim sıklıkla görülür :) Kısaca benim için önemli olan niceliktir bir bakıma. Elimdeki paraya ne kadar çok hoşuma giden şey bulur ve alırsam, o kadar “başarmış” görürüm kendimi *-* Ne başarıyorsam bu arada :)))

O yüzden pazarlar, indirim reyonları benim için bir cennettir adeta; sepetleri eşelemek, ne alırsan 5 TL standlarında kapış kapış olayına girişmek… Etiket fiyatının yüzde bilmemkaç altında birşeyler almak alışverişin benim sözlüğümdeki karşılığı olsa gerek :) Gerçi hangi bayanı indirimler, yarı fiyatına satışlar, %70 indirimler cezbetmez ki diyerek anlatmaya başlayayım ufaktan…

05.08

Öyle güzel ki o “İNDİRİM” yazısını mağaza vitrininde görmek… Adeta çağırıyor insanı içeriye… Evet, bazen kandırdıkları da oluyor, orası da bir gerçek. Camda “Ne alırsan 10 TL” yazıyor, içeri giriyorsun “20-30-40 TL” derken bir bakmışsın, indirimli fiyattan eser yok :) Öyle olunca sinirleniyorum zaten ben, alacağım varsa da almama triplerine giriyorum anında ve bir-iki-üç derken müşteriyi bu şekilde içeri çekmeye ve indirimsiz ürünlerle cezbetmeye çalışan o mağazayı öyle mimliyorum ki zihnimde; hani bir gün önünden geçerken kolumdan tutup içeri çekse biri, “Gel abla, gel, vallahi bedava” dese bile bakmayacağım yüzüne :))

05.081

Bu seneki indirim olaylarında şans benden yanaydı neyse ki… Aslında olmasa mıydı diye bir yandan da düşünmüyor değilim, zira bundan birkaç ay kadar önce “zorunluluktan” bozduğum kredi kartı yeminimden faydalanıp açtığım limitin içinde kendilerine güle oynaya yer buldular çok geç olmadan. Yalnız geçici bir süreliğine açtığım kredi kartı kapılarından öyle güzel süzüldüler ki içeri; kapıyı hep açık bırakasım geliyor şimdi de :)))

05.082

Kontrolümü hala kaybetmediğimi düşünüyorum; zira isyan bayrağını çektiğim dönemdeki kart limitinin üçte biri kadar limitle oynuyorum şu aralar… Bankalar kanıma girip de limitimi arttırma kararı aldırmazsa bana – yok canım, izin vermem zaten ben öyle şeylere – sorun yok, panik yoook :) İndirimler bitsin; söz, tekrar diyete gireceğim :D

05.084

Bol bol aksesuar alışverişi yaptım; taçlar, tokalar, bilezikler, küpeler… Kendim de bu tarz şeyler yapıyor olsam bile etiketler üzerinde 2 TL, 5 TL gibi rakamlar yazdığını görünce uğraşmaya değmez diyerek aldım, gitti :) Hem bunlar bana ilham oluyor diyerek üretken tarafımdan vazgeçmediğimin de altını çizivereyim hemencik :))

05.085

Bir de pudra tonları revaçta bu aralar benim için. Elimi attığım, tercih ettiğim çoğu şeyin renginin bu tonlarda buluşmasının zaten başka bir açıklaması olamaz :) Her biri de farklı mağazalarda karşıma çıktı, enteresan olanı… Ayakkabım Forever New’ de göz kırparken bana, aynı tonlarda trençkot çok alakasız bir şekilde Koton’ da buldu beni… İkisine de öyle aşkla saldırdım ki; stokta bedenime uygun sadece bir tane olmaları onları kaybedeceğim diye çok korkuttu beni :)))

Kolajlar1

Daha bu buzdağının görünen yüzü aslında… Renkli pantolonlardan, t-shirtlerden de nasiplenmeyi ihmal etmedim :) Eşimi de unutmadım tabii; onu da çizgifilm kahramanlı t-shirtlere boğdum çaktırmadan :)) Hal böyle olunca bir kombin fotoğrafı da çekmek kaçınılmaz oldu *.* Yeni cicilerimle kendim eksik kaldım, o ayrı :))

IMG_5013

Not: Bu yazıyı resmen üç günde hazırlayabildim, Pazartesi akşamı uykulu gözlerle başladığım satırlar, Çarşamba günü bir öğle arasında ancak noktasını bulabildi.
Tez elden eski günlerimi istiyorum; bitsin bu baykuşlar, biraz tatil yapayım ayrıca, yeni dikişlerim olsun üstüne – makinem küstü resmen bana…

Ayrıca, merak edenlere; etekler – LC-Waikiki, ayakkabı – Forever New, trençkot – Koton, aksesuarlar – Forever New ve Tresera, kemerler – Forever New, fular – Tresera, kot ceket – ara sokakta bir mağaza, erkek t-shirt – Tiffany

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 yorumlar

  1. Hepsi çok güzel görünüyor
    Güle güle giy, kullan,tak takıştır
    Doğum sonrası kilocuklarımı versem de ben de alışveriş canavarı olsam

  2. bilezikler pek cici. pudra modası geçti diyorlardı. değilse ben de bişeyler alıcam cidden çok sevimli :)

  3. pembe ayakkabilara bayildim :)))
    gule gule kullan hepsini ;) surekli indirim pesinde kosmuyorsan arada bir hovardalik yapmak guzel bence :)

  4. Demet

    A-H; Yok, sürekli değil :) Geçici idi ve geçti :)))

  5. Demet

    lolipu; Çok teşekkür ederim canım :)

  6. Demet

    Meral; Bir ara daha yaygındı, evet… Gerçi ben bu rengi moda olsa da olmasa da alırım, huzur veriyor baktıkça…

  7. Demet

    Minik Asya; Çok teşekkür ederim, darısı başına diyeyim o zaman ;) Bence ufak tefek birşeylerle başla, motive olursun hem ;)

  8. Demet

    Craft and Decorate; Hehe :)) Yok, yok, ömür biter, indirim bitmez zaten :)) Benimki anlık heves :p :)))

  9. Demet

    yurektendamlalar; Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum :) Sevgilerimle…

  10. Hepsi de birbirinden şirin ve güzel, üstünde görmeye can atıyorum. Boşver sorgulamayı falan, helal olsun, sonuna kadar hakkettin:) Güle güle iyi günlerde giy hepsini..

  11. Demet

    cafenoHut; Çok teşekkür ederim Ayda’ cığım. Hak ettim, değil mi? İşte, ben de bunu duymak istiyordum :))) Fotoğrafımı çekecek birilerini bulursam eğer, mutlaka paylaşırım burda da. Yok ki senin gibi birileri yakınlarımda ;) *-*

  12. zevkine hayranım güzel şeyler yaptığın gibi şahane şeyleri de almışsın ya ne diyim şimdi sana:))özellikle o ayakkabı ve kemere bayıldım bayıldım.güzel günlerde mutlulukla kullan inşallah…

  13. ay demetcim ne güzel yapmışsın…benim de kıyafet almam lazım şuaralar,arkadaşımın,bir kaç da akrabanın düğünü varr..e bi de bayram…
    ama dün çıktım çarşıya ve çok büyük bir üzüntü ile döndüm,yaklaşık 6 kilo fazlam olması ve bunların hepsinin basenimde toplanması adeta mağazada denediğim kıyafetlerden fışkırdı ve aynalardan suratıma çarptı…çok için acıdııı..üstüm 36-38 iken alt bedenim benden bağımsız 38-40 bedenlerde dolaşıyor..bu da çok sevdiğim elbiselerden uzaklaştırıyor beni..bana gene en iyisi çan tunik ve pantalon..tabii korse bide :)

    bu az fiyata çok alma bende de zafer demektir :) hatta yaz başında eşimle bu konu ile ilgilii tartışmamız bile oldu.. indirim sitelerinin birinde beğendiğim 2 model gözlük vardı ve ikisi birden bir gözlük fiyatı kadardı..ben ikisini de almak istedim ama eşim müsriflik yapma dedi…başladı tartışma..neymiş efendim ucuza iki tane almak müsriflikmiş ama pahalı ve kaliteli 1 tane almak hatta marka almak müsriflik diilmiş.. :) erkek mantığı işte….

  14. Demet

    alonenes; Çok teşekkür ederim canım. Ayakkabıyı kardeşimin nikah gününde kullanmayı düşünüyorum, bir de ona uygun çanta aldım. Artık kombin fotoğrafı çekebilirsem gösteririm hepsini beraber ;)

  15. Demet

    esra kocabıyık; Biz kadınlar birbirimizi anlıyoruz :) Boşverelim erkekleri *-* Nasıl mutlu oluyorsak, öyle, değil mi? Doğrusu-yanlışı yok aslında bu işin… Bakış açısı tamamen herşey birçok olayda olduğu gibi… Aldım, mutluyum, gerisi boş :) İsteyen herkese de almayı nasip etsin Allah… Sana da gönlüne göre alışverişler dileyeyim.. Kiloyu fazla takma kafaya, vücut tipine göre doğru tercihlerle pekala çok şık olabilirsin, mutlu da olabilirsin ayrıca, yeter ki iste ;)

  16. Demet

    Antigone; Ben kombin fotoğraflarını kardeşimin nikah-düğün günlerine saklıyorum – bekleyiniz :p :)) Tabii bir aksilik olmazsa, biri de benim fotoğrafımı çekerse :D

  17. Nilhan - Küçük mucizem

    postunu okurken bu ay ki ekstrem düştü mailime.
    zılgıt çekiyorum. ekstre maaşı geçer mi yaw ?

    aldıkların çok güzel güle güle kullan.
    hay ben bu kredi kartını icat edenin …

  18. @Demet: çarşıyı karış karış gezip aradığımı bulamayınca istediğim modeli netten almaya karar verdim..modelin farklı renklerinden 38 ve 40 bedenin ikisini birden aldım,olmayanı iade ederim die düşündüm.. bu sabah itibarii ile yeni cicilerim geldi..beklediğimden daha ii oldu..ve oh bee dedim..hatta iki beden de oldu..38 birazcık dar oldu ama model öle hoşuma gittiki iade etmiyim bi kaç kilo verirsem de bunu giyerim dedim :)
    e üstelik netteki fiyatlar çarşıdakine göre çok daha uygundu..bir elbise alcağıma 2 tunik aldım…:)

  19. yeni olan her şey insana huzur verir ,mutlu hissetmesini sağlar.Her şey (özellikle ayakkabın) çok güzeller ,güzel günlerde giy .Benim de alışveriş yapmam gerekiyor ,biz galiba seviyoruz alış verişi :))

  20. Demet

    Nilhan – Küçük mucizem; Çok teşekkür ederim :) Hani diyorlar ya, kredi kartı doğru kullanıldığında hayat kalitesini yükseltiyormuş diye… Bir biz anlayamadık herhalde :p :)))

  21. Demet

    esra kocabıyık; Ne iyi etmişsin, güle güle giyin canım :)

  22. Demet

    Nazmiye; Evet, favorim ayakkabılar benim de – kardeşimin nikahında giyeceğim inşallah *-* Sana da keyifli alışverişler dilerim Nazmiye’ ciğim…