Toplanın, Anlatacaklarım Daha Bitmedi : )

Bazen belli bir konu üzerine yazmak değil de daldan dala atlamak istiyorum. Sanırım işte tam şu anda o “bazen” lerden birini yaşıyorum. Elimi – kolumu bağlayan da yok; eh, ne duruyorum o zaman! :)

* * *

Bugün kendimi sinsi bir şekilde Canon 600D’ nin fiyat ve özelliklerini araştırırken yakaladım, hatta elimdeki 450D modeli ile kıyaslama sonuçlarını tabletime indirdim ve içsesim “Hişşt, çok ayıp!” filan dese de ilerde bir gün yeni bir fotoğraf makinesi serüvenine katılacağımın sinyallerini vermiş bulundum – Hıh, buraya da yazdıysam bu iş ciddi, benden söylemesi :)

Daha yüksek çözünürlüklü, video çekimi de varmış diyerek hafiften yazıldım ya kendisine; şimdi gider, gelir, uzaktan severim elektronik marketlerde :) Bir süre kıvrandırırım kendimi, zira o süreçte birinin bana gaz vermesi lazım gelir – o kişi de zaten eşim olur istisnasız, çünkü dayanamaz üzgün-süzgün hallerime, ben de bir koşu gider, ne istiyorsam alır, sonra da “Almasa mıydım? Gereksiz miydi?” değerlendirmelerine girer, bana gaz vereni de çileden çıkarırım *-*

Neyse, şimdilik hayallerimi süslesin bakalım…

* * *

Sahi yaa, asıl mutlu edici haberi vermedim size. Nikah şekerlerini bitirdim *-* Bu duruma siz de en az benim kadar sevindiniz, değil mi? *-* Geçtiğimiz Cumartesi günü öğle saatlerinde azimle giriştiğim damat baykuş hazırlıkları Pazar gecesi saat 22.30 sularında tamamlandı ve iki gün nefessiz çalışmanın yorgunluğu bir yana; o gün 200 kadar baykuşu sepetinin içine yerleştirmenin mutluluğu ile uykuya daldım :) Üzerimden öyle büyük bir yük kalktı ki yalnız; bu zamana kadar payıma düşen hobi projeleri içerisinde en meşakkatli, en el oyalayıcı iş olarak birinciliği kendilerine verdim ve bir gün satış olaylarına dönersem de böyle bir sipariş almayacağıma dair ant içtim :))

Bayram tatilinde fırsat yaratabilirsem eğer, son olarak gelin-damat baykuş araba süsü dikmeyi düşünüyorum. Hani şu diktiğim baykuşlar vardı ya, içleri elyaf dolgulu – onların düğün-dernek versiyonu :) Daha sonra da baykuş görmesin gözüm diyerek kendime düğün elbisesi aramaya başlamak istiyorum – zamanım fazla da kalmamışken onu da aradan çıkartsam fena olmayacak…

* * *

Bir sene önce blog yazmak için aldığım bir alan adım vardı benim, gûya farklı bir sayfada İngilizce blog da yazmaya başlayacaktım. Öyle bir azimle ve alelacele almıştım ki hatta o web adresini, sanki akşamı beklesem düşündüğüm ismi satın alacaklar, sanki satın alsalar ben başka bir isim bulamayacakmışım gibi :))

İsmi aldıktan sonra aynı azmi gösterebilsem ve hemen yazmaya koyulsaydım keşke… Geçenlerde kullanım süresinin bittiğine dair uyarı mesajı alınca neye uğradığımı şaşırdım, daha sadece şablon üzerinde çalışma yapabilme fırsatını bulmuştum oysa ki… Bir sene ne çabuk geçmiş… Olsun, hiçbirşey için geç değil; pekala süreyi uzatabilirdim – uzattım da… Artık kısmetse bu sene yazmaya başlar, kardeş blogumu da duyururum Demetoloji’ den…

* * *

İki hafta sonra da İzmir’ e gitmeyi planlıyoruz eşimle beraber… Annemin vefatı sonrası yarım kalan işleri tamamlamak ve eğer devlet daireleri işlerimizin yolunda gitmesine izin verirse bir güncük de deniz yüzü görmek istiyoruz… Benim yıllık izin kırıntıları uzun bir tatile müsaade etmezken, biliyorum ki bir gün değişiklik yapmak bile kendimi daha iyi hissetmeme yetecek de artacak *-*

Ardından, düğün – dernek olaylarını da atlatırsak sanırım Eylül ortası gibi kendime gelmiş ve rutin hobi çalışmalarıma dönüş yapmış olurum :) Yığınlarca kumaş her geçen gün artarak dikilmeyi beklerken dikiş makinesinin tozunu almak da bir farz oldu… Ne fikirler biriktirdim içimde, aklımdan uçup gidecekler diye de nasıl korkuyorum bilseniz; notlar içinde boğuldum resmen :D

* * *

“Yığınlarca kumaş her geçen gün artıyor” dedim ya… Şu benim işyerine yakın keşfettiğim kumaşçı yok muydu? Kadıköy Pazarı’ ndan beter – sonum olacak resmen :))) O ucuzluk pazarı gibi kumaş sepetleri fena cezbediyor insanı… 3 TL, 5 TL… Bir de adam demez mi her Pazartesi ve Perşembe yeni kumaş çuvallarını açıyorum diye… Haftada en az iki gün, belki de üç gün; öğle yemeğinden sonra koştur, koştur kumaşçıya, neler var diye, eşele sepetleri, her seferinde de vurulacak bir parça bul! Ahhh, ahhh… Siz bilmiyorsunuz siiizzz, ne kumaşlar doldurdum stoklara ben, ne kumaşlar… Hoş, doldurdum da dikecek adam yok şu an *-*

* * *

Derken, fazla daldan dala atladığımı fark ettim bir an için. En iyisi, şimdi bir nefes alayım, yine gelirim, söz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. heh şöle ya demetcim..sık sık yazz.. :) sen yazdıkça ben rahatlıom ya yazki rahatlıyım ya :)

    benim de bu gece 50 adet kurabiye süslemem lazım..bu gece uyku yok ki bana…ee bi de kandil tabi..artık her kurabiyede dua okurum :) boş geçmesin bu değerli gece..

    ay ben de Bursadayım ya,malum kumaş cenneti…accık dikiş bilsem kafamda dikmek istediğim hayalimde tasarladığım o kadar çok kıyafet var ki..malum kapalı olunca aradığını bulmak ayrı bir zor,modeli beğenirsin kolu kısa olur,kolu uzun bulursun etek boyu kısa olur..bide benim fizik armut şeklinde olduğu için üstü olsa altı dar,altı olsa üstü bol…dikmek en iisi..işte o yüzden önümüzdeki sezonda halkeğitimde dikişe yazılcam 2 arkadaşla…artık ben de ayrı bi blog açarı esranın dikişleri die…:)))

    22 yıl istanbulda yaşadım da bi gidemedim kadıköy pazarına…evlenene kadar annem yollamazdı biyere tek başıma…şimdi de bursada olunca haliyle olmuyor.. ama geçenlerde eşimin çocukluk arkadaşıyla konuşuoduk ta o askerliğini istanbulda yapmış,kadıköy pazarına gidermiş hep , keşke gene gitsem ddedi ve sonra hadi bi gün hep beraber feribotla gidip akşama dönelim dedi..ramazanın bitmesini beklioz işte. inşallah tanışcam şu pazarla :)))

    bu hafta öyle çok söz nişan haberi geldi ki…25 ağustosta başlıo mesai…25 ağustos bi kuzenin sözü,28 ağustos arkadaşın kınası,30 ağustos başka kuzenin nişanı,1 eylül arkadaşın düğünü, tabi bunların hepsi istanbulda..ama iyi denk gelddi,gitmişken hepsini bitirip döncem..dönünce de bitmio ki, bu defa da inegölde eşimin kuzeninin sözü var, ona bir de söz pastası yapcam…tasarımlar çok dan başladı kafamda.. 2 katlı..alt kat kare,üst kat kalp…kare kısmında bahar dalları olcak,pembe çiçekli..üst kattaki kalbin üzeri de gelin hanımın isteği üzerine güller le dolcak…malzemeler sipariş edildi,kalıplar,şeker hamurları,kesiciler,kuvertürler…. heycanı başladı çoktan..ilk söz haberini aldığım günden …
    ay bi pazartesi yada perşembe ben de mi gelsem şu kumaşcıya,dikiş kursu için kumaş lazım malum :))) hem tanışırız da :) :)

    buarada bu kadar özel gün peşpeşe gelince kıyafet almak mecbur oldu..çarşıdan bulamayınca netten sipariş verme konusunda tereddütlü olmama rağmen sosnuç beni çok mutlu etti.tam istediğim gibi bi tunik… bi de ayakkabı aldım…kaldı şal…onu da bu hafta alıcam inş :)))

  2. demetçim,nerede bu kumaşçı söylesen de ben de talan etsem:)))

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    ben de merak ettim nerede bu kumaşçı?

  4. Nilhan - Küçük mucizem

    Bir hobim bile yok, anlıyor musun?
    hadi gülümse :D

  5. Canon 600 d şuan kullandığım makina. Ben yurt dışından aldım. Varsa öyle bir imkanın aldır yada al derim. Çünkü gerçekten arada çok fiyat farkı var. Benim ilk tecrübem olduğu için karşılaştırma yapamıyorum farklı bir makinayla ama kendisini çok seviyorum :)

  6. Demet

    esra kocabıyık; Sen de benim blogum yazım kadar yazmışsın, maşallah ;) Kadıköy Pazarı’ na mutlaka gitmelisin diyorum da başka birşey demiyorum :)) Hayran kalacak, kaçırdıklarına üzüleceksin… Elini çabuk tut *-* Dikiş konusunda da Hadi bakalım :) Ben gidemedim kursa vakitsizlikten, sen git benim yerime… Kolay gelsin canım…

  7. Demet

    Nilhan – Küçük mucizem; Hehe :)) Sende mucize var, bende de o yok ;)))

  8. Demet

    DİLEK; Yurtdışından pek almak istemiyorum canım garantisi olmadığı için… Kesin kararımı verdiğimde, maddi-manevi hazır olduğumda araştırırım mutlaka ama… Teşekkür ederim :)

  9. Merhaba Demet’ciğim :)
    Ben en çok senin böyle iç döken yazılarını seviyorum…

    Biliyorsun ben de Canon 1100 D’yi de senin yönlendirmenle almıştık :) 1100 bulabildiğimiz için onu aldık. Çok memnunum şimdilik çok amatör olduğum için :) İleridee lens vs alırken yine senden tavsiye isteyeceğim çünkü sen profesyonelleştikçe profesyonelleşiyorsun :)

    Bu arada İngilizce blog fikrini ilk paylaştığında çok mutlu olmuştum ben de İngilizce yorum yazmaya hazırlamıştım kendimi! Bekliyoruz sabırsızlıkla duyurmanı!

    Bu arada nikah şekerlerini bitimene çok sevindim.Geçmiş olsun :)

    Sevgiler…

  10. @Demet: HAKKATEN YAA.AMMA YAZMIŞIM..ASLINDA BLOGUMA YAZMIOM BÖLE,YAZAMIOM KENDİ KENDİME..AMA BİRİNE CVP OLUNCA DÖKTÜRÜOM :) GERÇİ BENİM BLOGUM DA PASTALARIM İÇİ REKLAM AMAÇLI YA UYMUO..