Elim, Ayağım, Gözüm Canon :))

demet

Herkes aynanın karşısına geçip kamera ile poz veriyor ya; ben de dedim değişiklik olsun; lens kapağı ile vereyim ilk pozumu, haha :D Tabii, diğer poz da aklımda; onun için doğru zamanı beklemedeyim :p

Fotoğraf demişken bu kadar kısa kesmeyelim, değil mi? Bu aralar zaten boş kaldığım her dakika fotoğrafçılıkla ilgili kitaplar kurcalayarak, yeni siteler keşfederek geçiyor. Haftasonları için planlar yapıp duruyorum – havalar müsaade ettikçe; İstanbul’ u didik didik etmem lazım :)

Bilir misiniz; ben daha Canon ile tanışmadan yıllar yıllar önce fotoğrafları inceler, şu arka planın nasıl silik, flu, blurlu bir hal aldığını merak eder, dururdum. Hele ki ETSY ile tanışınca el emeği adı altında satılan ürünlerin o fotoğraflarına öyle hayran hayran bakardım ki “Yok arkadaşım” derdim, “Bunlar ya tasarımlarını başkasına yaptırıyorlar ya da bu fotoğraflar için özel fotoğrafçı tutmuşlar” :))

Eminim bunun için fotoğrafçı tutanlar da vardır ama genel olarak kazın ayağı öyle değilmiş -* Ben arka plan üzerindeki o etkiyi kaç kez Photoshop üzerinde yaratmaya çalıştım; olmadı, bir türlü o fotoğraflardaki kaliteyi yakalayamadım. Sonra gel zaman, git zaman; bunun profesyonel fotoğraf makinelerinde olan bir özellik olduğunu (bunu kendi düğün çekimlerimde anladım), sonralarda ise lens diye birşey olduğunu ve lensin fotoğraf üzerinde müthiş fark yarattığını öğrendim.

Makinemi aldığımda ise diyafram kavramını duydum ve AF modu ile tanıştım; ben onu o kadar çok sevdim ki makinem şu an sadece o ayarda, ben sürekli fotoğraf karesinde bir noktayı netleme, arka planı flu yapma telaşındayım :) İtiraf ediyorum; ilk denemelerim kabus olsa da şimdi biraz daha kendinden emin şekilde bu yolda ilerlediğimi söyleyebilirim :)) Bir aydır beraberiz; olsun artık o kadar :))

Hatta bu konuda o kadar çok hırs yaptım ki; makine ile gelen lens kitinin yetersiz olduğunu anladığım ilk noktada kendime 50mm f/1.8 lens aldım ve eve gelir gelir gelmez aynı nesneyi elimdeki iki farklı lens ile çekip karşılaştırmamı yaptım; sonuç muhteşemdi, yeni lensim ise benim için artık biriciğimdi :))

Karşılaştırmayı buraya eklemeyi inanın çok isterdim ama ben fotoğraflarımı RAW (ham) formatında çektiğim için bilgisayar hafızasında çok yer kaplıyor her biri ve düzenli olarak gereksiz gördüğüm fotoğrafları bilgisayarımdan siliyorum; ki bana yer kalsın, yaşlandı benim dizüstü :)) Demem o ki arada bunlar da güme gitmiş :)) Ama sözüm olsun; kıyaslamalı bir fotoğraf paylaşacağım sizlerle ;)

Hadi, kendimi affettirmek için evde tavşan biblolarım üzerindeki bir denememi paylaşayım sizlerle. Gerçi ben akşamları lamba aydınlatması eşliğinde fotoğraf çekmekten pek hoşlanmıyorum, flaş da kullanmam, doğal ışık manyağıyım :)) Ama boşluğu doldurmak için birşeyler yapmam lazım *-*

tavşanlar

Dikkat ettiyseniz son tavşan arkada bir silüet gibi gözüküyor; bunda ise f/1.8 diyafram açıklığının etkisi tartışılmaz; kendisinin ellerine sağlık :)

Ayy yine ne çok konuştum… Sıkıldınız mı? Şimdi buraya kadar okuyup da elinde yarı profesyonel makinesi olmayan arkadaşlarımın mutlaka anlamadığı kavramlar olacaktır; içinden bunları neden anlattığımı sorgulayanlar da olabilir :) Hatta bu satırlara kadar gelemeyenler de vardır eminim :)) Ben bu riski göze aldım, hehe :D

Şaka bir yana; bunları yazıyorum ki bu işe gönül veren, ucundan azıcık fotoğrafa ilgili olan arkadaşlarım varsa çorbada benim de tuzum olsun, birkaç bilgi paylaşmış olayım kıyısından köşesinden. Belki şimdi ilginiz olmasa bile fazla mal göz çıkartmaz hem; dursun köşede-bir gün çıkarır, kullanırsınız, olmaz mı? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorumlar

  1. fotoğrafçılığa gönül vermiş arkadaşım ;)
    Ben de kitabımı okula götürdüm bugün. tenefüslerde ve öğle arasında okudum. bitti sayılır. AF modu candır :) ama ben biraz daha kullanacağım bu lensi. Kışa alırım belki. Bir de macro lensler var. Biraz daha tuzlu ama etkileri süper.. Onlar da ilgimi çekiyor.. Bakalım.. Benim ki ya P’de, ya AF’de.. Bir tek şu enstantene olayını kavrayamadım teknik bilgilerden. Artık o da kursa gidince, gidebilirsem tabii ki :))
    Hafta sonu çok foto. çek Demettt.. Ben yine avcumu yalayacağım galiba, hava yağışlı burada..
    Yine mektup kıvamında oldu benim yorumumum.. Öpüyorum..

  2. Demet

    zeynepsbutterfly; Teşekkür ederimm :) Zeynepcim senin de olur inşallah…

  3. Demet

    nazo; Ben mektup almayı severim :) Sen hep mektup yaz yeter ki :)) Enstantane konusu bende de biraz havada kaldı ama sanırım akan suyu, şelaleleri filan çekerken ona akıyor hissi vermek için kullanılıyor – acemi fotoğrafçının yorumları bunlar :)) Ben geçen denedim birkaç tane, dediğim gibi beklediğim sonucu aldım ama ne kadar kullanırım bu pozu, başka nerede tam olarak işime yarar bilemediğim için tekrar AF modunda takılmaya devam ettim :)) İstanbul’ da da hava haftasonu yağmurlu olabilir deniyor, eğer ki hava güzel olursa benim de hedefim çok foto :) Bakalım ben de avcumu yalayacak mıyım? :)) Ben de farkında olmadan bir mektup daha döşemişim bu arada :) İyi haftasonları dilerim sana. Öpüyorum…

  4. fotograf çekmeye ve de poz vermeye aşık bir insan olarak şu yazdığın yazıyı çok sevdim :) çektiklerin çok güzel devamının da daha yaratıcı ve de güzel olacağına eminim benim de bi nikon d 40 ım var kendisiyle büyük aşk yaşıyoruz :)

    http://www.gulcinyaman.info

    sevgiler

  5. Demet

    gülçin; Yorumun için teşekkür ederim :) Seni gayet iyi anlıyorum ben de :)) Blogunu takibe aldım; iletişimde kalmak dileği ile. Sevgiler…

  6. Demet

    New York Muhtarı; Teşekkür ederimm… Ben Nikon’ u bilmiyorum açıkçası, tercihimi nedense Canon’ dan yana kullandım :) İçgüdüsel sanırım :)) Bu arada blogunun adını tuttum, süper ;)

Gezinme