Sohbet

demet

Sanırım blogspot uzantılarına erişim yasağı bugün itibari ile kaldırıldı; sanırım diyorum, çünkü şu son iki ay içerisinde o kadar abuk olay yaşadım ki artık neye inanacağımı bilmiyorum. Ama yok, yok; benim bilgisayarım blogspot uzantılı bir blogu açtıysa bu yasak artık kalkmıştır :) Hadi gözümüz aydın olaaa! ;)

Bu süreç içerisinde hiç kimseyi doğru düzgün takip edemedim desem yalan söylemiş olmam. Zaman zaman telefon ekranından okuyabildiğim satırlarınıza her ne kadar yorum yapmak istesem de telefondan internet bağlantısı biraz sıkıntılı olduğu için çoğunlukla yazdığım yorumları size iletemeden kendi kendime konuştum durdum O_o Okuyamadığım bir yığın paylaşımınız olduğundan eminim, ağır ağır da olsa açığı kapatacağıma söz veriyorum ;)

Bilenler vardır; ben blogspot yasağı sonrasında kendi alan adıma taşındım, adresimde değişiklik olduğu için beni tanımakta güçlük çekenler olabilir. İşte bu noktada ihtiyacı olanlara bir ipucu: Heeey, ben Cheerful Demet; hatırladın mı? :)) Bak, en tepeye tazecik çekilmiş resmimi de koydum; bu kabarık saçlardan artık beni hatırlamaman imkansız olsa gerek :))

Yasak kaldırılmış olsa da Blogger üzerindeki bloguma tekrar dönmeyi düşünmüyorum, arkadaşlar – en azından şu an düşüncem bu şekilde. WordPress’ i öğrenmek için çok çaba sarfettim, maddi harcamalar yaptım çok yüksek meblağlarda olmasa da; hepsini geçtim, Blogger cephesinde yaşanan yasak beni gerçekten bloglamaktan soğuttu resmen. Ben ki bazen günde iki yazı giren insan kaç gün bloguma uğramaz oldum. Kırılan şevkimin, azalan motivasyonumun tamiri de zaman alacak… Zaten bloguma gelen ziyaretlerde yaşadığım dibe çöküş, sesimi duyurup duyuramadığımı bilememek, sizlerden yorum alamamak, sizleri okuyamamak derken yasağın süresinin uzunluğu da beni iyice gerdi…

Uzun sözün kısası; artık yazılarımla, fotoğraflarımla, tasarımlarımla buradayım. Aslında ben iki aydır buradayım da hala ziyaretime gelemeyenler var, biliyorum, biliyoruuum :)

Bu arada, blogger üzerindeki blogumu da WordPress’ e yönlendirdim. Eğer nasıl yapıldığını merak eden arkadaşlarım varsa burada anlatılanları adım adım takip ederek Blogger üzerindeki bloglarını WordPress bloglarına yönlendirebilirler.

Yokluğumda / yokluğunuzda aramıza bir de Canon fotoğraf makinası katıldı, onu ne kadar çok istediğimi biliyorsunuz :) Artık kavuştuk. Canon 450D ile SLR dünyasına adım attım; aslında 550D alacaktım ama video çekmeyeceğim için o özelliklerdeki bir makinaya daha fazla para harcamak gereksiz geldi, tam 500D alayım mı diye düşünürken ben 450D ve beraberinde farklı bir lens almaya karar verdim. Fotoğraf makinamın gördüğü ufak tamirden sonra kendisine iyileşme hediyesi olarak aldığım Canon 50mm f/1.8 lens onu o kadar mutlu etti ki çektiği kareler bile şenlendi :)) Farkları bizzat göstereceğim.

Malum havalar pek iyi olmadığından çok fazla fotoğraf çekip de kurcalayamadım ama bundan sonra havalar izin verdikçe fotoğraf makinam ve ben gezip tozup ekranlarınızı bol ışıklı karelerle dolduracağız ;) Tabii bu esnada fotoğraflar için eleştirilere açığız; çünkü bu fotoğraf makinasının sahibi sürekli gelişime aç bir kıvırcık :))

Kuzenimin bebeği için hazırladığım hediyeleri görmüştünüz kıyısından köşesinden. Bu Cumartesi aksilik olmazsa hediyeler sahibine ulaşacak, ben de bu vesileyle ilk bebek fotoğraflarımı çekeceğim yeni makinemle. Yihhuuu :))) Çok tatlı bir bebeğin görselleri için siz şimdiden hazır olun :)

Çok konuştum yine :)) Aslında o uzun süren yasaktan sonra az bile ama neyyse :) Biraz da sizi dinleyeyim en iyisi; hadi anlatın; ne yaptınız, ne ettiniz? Ben çok merak ettim siziii…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. bende bu arada bir fotoğraf makinesi edindim mesela..onun dışında yazdım durdum..benim bağlantımda problem yoktu sanırım servis sağlayıcısından ama herkesin dönmeside güzel olacak..bi ara lcom’lu alan adıda aldım ama o kadar sorun çıktıki şimdilik blogspotla devam modundayım..güzel hediyelerinide gördüm bebişe gidecek olanları..güzel günlerde kullanır umarım..ama bende isterim :)

    sevgiler..

  2. Hayırlı olsun tatlım makinen senin adına sevindim.Blog hevesının kırılmasına ise üzüldüm.Ama olsun benim tanıdığım Demet belli bir süre içinde tekrar yazılarını yazacaktır diye düşünüyorum.Gerçi demetoloji’de yazıyor olmanda zaten blog gorevını yerıne getırdıgın anlamına geldiğini düşünüyorum neysee yazını okudum sohbetini özlediğimi hatırladım en kısa sürede görüşme ümidi ile kendine çok cici bak diyorum öpüyorum kocaman..

  3. canım ses çıkarmasamda ben hep buralardayım:) eskisi kadar sık yazmıyosun ama her yeni yazını keyifle okuyorum:) sana ve sevdiğim diğer blog arkadaşlarıma eskisi kadar yorum bırakmıyorum çünküm kafamı toplayıp yazı yazmak öyle zor geliyoki bilemezsin:) öyle yoğun, yorgun, gergin ve dalgınımki çoğu zaman saçmalıyor, hatta zırvalıyorum. zaten kendi blogumu da epey boşladım, iki satır yazıp kaçıyorum:)
    gönderdiğin sukunet bana ulaşmadı ama yolladığın güzel enerjiyi aldım canım, çok teşekkür ederim:)

  4. Ben bayadır blogumu açabiliyorum ve bloglara bakabiliyorum.Neden bugün tamamen açılmıştır sözünü kullandınız ki :S
    Sizin bu sitenizide gezemedim çünkü blogspottan buraya geçiş yaptığınızı unutmuşum ve blog lisetemede eklemeyi unutmuşum :S Sonradan farkına vardım..Birkaç gündür burayı izliyorum :)
    Çalışmalarınızı çok beğeniyorum..Vee tüketiciye ulaşıyor,yani emeğinizin karşılığını alabiliyorsunuz.Ne güzel ;) Darısı başıma :D
    İyi günler diliyorum..Bol tasarımlar ;)))

  5. bu yasak dengemizi bozdu ama artık düzene gireriz herhalde!
    bende canon 550d almak isteyip megapikselin o kdr baglayıcı olmadığını düşünüp azcıkda tasarruf etmek için 500d de karar kıldım senin aksine video özelliğinden feragat edemedim..
    video çekeceğimden değilde işte :) olsun diye :)
    ikimize de makinelerimizle huzur diliyorum :D
    bende o dediğin lensten alacağım bu arada ;)
    ha birde çok tatlısın ya maşallah!

  6. Demet

    Syhn; Çok teşekkür ederim Seyhancım :) O lens o kadar güzel ki; mutlaka almalısın :) Yeni fotoğraflarını bekliyorum, blogunu takipteyim ;)

  7. Demet

    uğurböceği; Bazıları blogları açabildiğini söylüyordu, bazıları da açamadığını. Ben o açamayan gruptaydım; neyse ki halloldu :)) Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :) Size de bol ilham ve keyifli tasarımlar dilerim ;)

  8. Demet

    hayat güzel; Evet tatlım, o yasak var ya o yasak; kim olduğumu şaşırttı resmen bana :)) Atlattık neyse ki; toparlıyorumm :) Senin de az kaldı canım, sık dişini; hep derlerdi de inanmazdım – özleyeceksin bugünlerini :)))

  9. Demet

    fatma; Yorumun için teşekkür ederim canım. Okunduğumu bilmek güzel :) Bloglar açıldı neyse ki; geçti, gitti o günler :)) Şimdi daha çok fotoğraf zamanı hem, makinemi aldım ya :)) Görüşmek dileği ile… Sevgiler…

  10. Demet

    hayatmelodisi; Gülinciğim, senin de fotoğraf makinen hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanman dileklerimle… Hediyeler bebişe gitti, öyle yakıştı ki :) Ben blogspot’ a dönmeyi düşünmüyorum şu an, bakalım ilerde zaman neyi gösterir… İletişimde kalmak dileği ile… Öpüyorum canım…

Gezinme