Mumları Yakalım : )

Elektrikler kesildiğinde mum sıkıntısı yaşamayacak evlerden biridir bizimki.. Hatta komşuya yetecek kadar mum mevcuttur – yaşayarak test edildi :)) Evdeki mum stokları bir yana, bir de mumluk konusu var ki; eşim “Ne aldın?” sorusuna “Mumluk” cevabı almaktan bıktı adeta :))

Ama siz söyleyin şimdi; havalar soğumaya başladıkça battaniyenin altına kıvrılıp, sehpanın üzerinde danseden mum ışıklarını izlemekten keyifli başka ne olabilir ki? ^_^ Hele bir de TV’ de ilginizi çekecek bir program var, üstelik haftasonu da gelmiş, çatmışsa.. Sıcak bir kahve ya da çay belki yanında… İşte tüm bunlar karşıma çıkan tüm mumlukları alma sebebim olabilir :))

IMG_7724

Eskiden mumluk mu vardı gerçi.. Varsa da bizim evde yoktu. Elektrikler kesilince yanardı mum bizim evde sadece; annem şu beyaz, uzun mumlardan birini yakıp çay tabağına birkaç damla damlatır, üzerine sabitlerdi.. Pek sevimsiz gözükürdü o zamanlar gözüme.. Hele bir de çocukken o karanlıkta elimde mumla bir odadan diğerine geçme hallerim vardı ki evlere şenlik; hem mum tabaktan devrilecek, bir yerimi yakacağım diye ürkek tavırlarım, hem de o karanlıkta tek başıma korkudan ne yapacağımı bilemeyip acele etmelerim.. Hoş, şimdi de benzer tavırlar sergileyebilirim ama en azından artık mumluklarımla anın tadını çıkartabilirim sanki :))

IMG_7730

Mumları yakınca fotoğraflamadan da olmaz tabii… Genelde gün ışığında fotoğraf çekmeyi sevsem de, bu aralar bu ışıkta fotoğraf çekmeyi de sevmeye başladım sanki :) Bu da yeni mumluklara karşı koyamama sebeplerim arasında listelenebilir aslında…

Yeri gelmişken, mumlukları nerede bulabileceğinizi de yazayım; benim gibi mumluk severlere:

– Ev şeklinde mumluk: Paşabahçe
– Dantel görünümlü mini mumluklar: H&M Home
– Mavili olan mumluklar: Boyner
– Dantel saksı mumluk: Ikea – onu bilmeyen yoktur zaten :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 yorumlar

  1. Mumluklar ve ışıklar çok güzel, lakin az ışıkta televizyon izlemek yada bilgisayara bakmak gözler için zararlı diyorlar Demet Hanım, aman dikkat;)

  2. Bir de sorum var Demet Hanım, dükkan sitenizi yeniden açacak mısınız?
    Rengarenk kumaşlardan diktiğiniz, çanta içinde kullanılabilecek küçük cüzdanlarınız vardı (Seyhan’ın blogunda görmüştüm epey zaman önce;)
    Halen üretiyor musunuz onlardan?

  3. Evet, ya, ben de çok tırsardım mumu düşürüp kendimi yakacağım diye. Yok muymuş çay tabağından başka bir şeyler ki o zaman? :)
    Bizim evde benim mum yakıp keyif yapacak vaktim ve ortamım yok malesef ama böyle manzaralar çok çekici :)

  4. Küçük Mucizem

    Bir keresinde annemler evde yoktu. elektrik kesildi ben ve kardeşlerim yalnızız. ben üç buçuk atıyorum tabi. neyse yaktık mumu altına bişey koymadan masaya yapıştırdık geçtik odamıza. kardeşlerim hemen teslim oldu uykuya ama ben!…
    mumun eridiğini görüyorum ama sönmüyor. neyse yerimden kalktım ve ne göreyim meğer masa inceden yanıyormuş. ya uyumuş olsaydım???

  5. Demet

    Beyza Aydın Başer; :) Aklımda olsun ;) Gerçi gözlerim bozulalı uzun zaman oldu benim – zamanında çok kitap okumak ve fazla ders çalışmaktan :)))

  6. Demet

    Seval; O benim de favorim ve mumlukların arasına son katılan :)

  7. Demet

    Beyza Aydın Başer; Şu an dükkan sitesini yeniden açmayı düşünmüyorum maalesef, pek vaktim yok bu aralar o fermuarlı çantalardan dikmeye…

  8. Demet

    love and smile; Aynen ;) Güzel bir hafta olsun *_*

  9. Demet

    benden bizden; O zaman sizin için de en kısa zamanda mum yakıp keyif yapabileceğiniz vakit ve ortamınızın olmasını dilerim ^_^

  10. Demet

    Küçük Mucizem; Allah korumuş hakikaten.. Dikkatli olmak lazım çok. Ben de birden fazla mum yakarsam, mumluk içinde olmasına rağmen, kontrol ediyorum sürekli, gözüm mumlarda :)