Acemi Dikişçi Bildiriyor :)

İsmek kurslarına kayıtların başladığını duyduğum an yine şansımı denemek istedim. (İstanbul dışından olan arkadaşlarım, “İsmek de ne ola ki?” diye düşünüyorsanız; sizi buradan alayım)

Yine diyorum; çünkü bu benim için bir Eylül ayı klasiği oldu. Sanırım istisnasız senede bir gün İsmek’ i arıyor ve şöyle diyorum;

– Haftasonu dikiş ya da takı tasarım kursunuz var mı?

Aldığım cevap da her daim kocaman bir “HAYIR” oluyor; suratıma tokat gibi yapıştırıyorlar beni aralarına almak istemediklerini.

Ne olurdu; çalışan ama hobisel mevzulardan da geride kalmak istemeyen benim gibilerini de azıcık düşünseydiniz! Tamam, biliyorum; sizin amacınız ev hanımlarına bir iş, bir meşguliyet kazandırmak; bu kurslar o nedenle haftaiçleri oluyor, anladığım kadarı ile. Tebrik ediyorum… Tebrik ediyorum da ben şimdi bu kelebekli kumaşları nasıl keseceğim korkmadan, nasıl dikeceğim; onu bilmiyorum :)

kumaşlar_1

kumaşlar_2

Amacım terzi olmak değil zaten, sadece kendime birkaç parça giysi dikebilmek istiyorum; çok görmeyin bunu bana *-*

Tamam, pembe kelebekli kumaşım da el kadar birşey olabilir, aldığım diğer kumaşlardan da bir elbise bile çıkmayabilir ama benim hayallerim var onlar üzerine… Belki de suya düşecek hayaller…

Olsun, artık bozarsam da bu güzelim kumaşları, Kadıköy Pazarı açsın bana kollarını tekrardan :) Ayrıca bu zamana kadar arayıp da bulamadığım kurslar da buldursun kendilerini bir zahmet acil tarafından :))

Eh, o zaman alıyorum makası elime; haydi Bismillâh…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

47 yorumlar

  1. Kumaşlarınız gerçekten çok güzel.Ben meslek lisesiyim mezunuyum.Yeni mezunum.Üniversitede ilk senem.Beni kendi okulumdaki modelist kurslarına almadılar.İstanbuldaysanız takip edebilirsiniz o kurslar hafta sonu oluyor.Ben Avcılar İHKİB mezunuyum.Lise burası.Modelistlik kursları veriyorlar.Kalıp çıkartmayı biçmeyi kumaşı öğrenebilirsiniz.Bazen ücretsiz düzenliyolar.Bazense çok cüz-i miktarda ücret alıyolar:) Umarım işinize yarar.Bu arada İHKİB’in zeytinburnunda da yeri var diye biliyorum.Araştırmanızı öğrenirirm.Hangisi yakınsa size:)

  2. kumaşlar da harcanacak gibi değil… devamları varsa, hiç korkma… haydi kolay gelsin… :)

  3. gelinyolu

    sen de acemi dikişçiysen ben öleyim daha iyi :) bu sene İsmek’i arayıp “hayır” cevabını alan tek kişi değilsin, ben de aradım :( hakikaten nerde bu kurslar, nerden öğreniyor bu insanlar bu kadar güzel dikiş dikmeyi ?

    http://gelinyolu.blogspot.com/

  4. hayatmelodisi

    ben şanslıyım o zaman h.içi gidebilirim..kumaşlar çok şeker..bende gidiyim öğreniyim isterim senden böyle güzel kumaşları..

    hadi bismillah..bakalım ne çıkcak ortaya..

  5. Demet

    Kezban Öztürk; Önerin için çok teşekkür ederim. Bahsettiğin konuyu araştıracağım ;)

  6. Demet

    ruşen; :) O zaman mavi kelebekli olandan başlamalıyım :))

  7. Demet

    gelinyolu; :)) Vallahi henüz o sorunun cevabını ben de bulamadım :) Bulursam, emin ol, sana da haber vereceğim *-* Ben evde kendi kendime öğrendiklerimle birşeyler yapmaya çalışıyorum… Daha profesyonel görünüm için bir kurs şart, o yüzden ben de acemi kategorisindeyim :)

  8. Demet

    hayatmelodisi; O zaman hiç durma, git o kurslara ;) Ayrıca sen her Cuma Kadıköy Pazarı’ na da gidebilirsin, bunlardan çoook daha güzel kumaşlar bulacağına eminim ;) Benim yerime de didikle, lütfeeen :D

  9. heh ben de onu diyecektim kuşum. Al eline o makası, bismillah başla. Aynen ben de öyle yaptım ve hala kursa gitmedim ama fazla da ziyan ettiğim yok. İlk kural korkma. Burda dergilerini de unutma. Onlarda modellerin teknik çizimlerinin olduğu bölümde zorluk dereceleri yazıyor. Tek noktalı ya da çift noktalılar en basitleri. Onlarla başla. Sonra fermuar takmak için de google amca yardım eder. Bu iş puzzle birleştirmeye benzer, öyle düşün. Senin elbisen de eteğin de olur merak etme. Kursa da bir gün vakit bulursan muhakkak gidersin. En azından orası İstanbul, orada kurslar var. Sana uyanı mutlaka bulursun. Önemli olan başlamak. Bir olayı bitirmek, ona başlamakla başlar!

  10. suzy’ye katılıyorum kesinlikle
    bencede korkma, kes, biç, dik
    elini korkak alıştırma :D

  11. bende istiyorum ismeğe gitmek haftasonları am yok işte, annem yeni kayıt oldu bakalım o anlatır artık bana

  12. Aman Demetcigim,dert ettigin seye bak!Sen,cok degil bir-iki post sonra diktigin pembe kelebekli elbisenin fotografini koyarsin:)Eminim ben cok guzel seyler dikeceksin,haydi kolay gelsin:)

  13. Önceki sene aradım taradım temel dikiş kursu hiç bulamadım. Sadece ismek’de var ama onlarda dediğin gibi hep haftaiçi. Özel kurslarda hep modelistlik üzerine var. Benim dikiş hayalim basit bir elbise dikimi ile son buldu. Haftasonu için bir kurs bulursa mutlaka haber ver canım :))

  14. Hamaratdivanın harika bir dikiş hocası var. Ben sadece 4 hafta gittim(zaten normalde 4 haftalık paket şeklinde kurs, ama istersen devam edebiliyorsun), 2 etek 1 pantolon diktim. Sonrasında da kendime bir etek, bir bluz, hamile bir arkadaşıma da etek diktim. Ablama da etek diktim hatta. Zamanım olsa daha neler neler dikeceğim de…
    Şimdi eski Burdaları topluyorum. Bakıp bakıp hayallere dalıyorum. Bence kursa gitmek işi bayağı hızlandırıyor. Çünkü dikkat edilmesi gereken noktalar var, normalde aklıne gelmeyecek. Bir de genelde sadece kalıba göre dikersen, standart ölçülerin dışındaysan sorun olabiliyor. Kalıbı kendi vücuduna uydurmayı da ben kursta öğrendim Sema hocamdan.

  15. sen kelebeklerini kap gel buraya BELMEK’e kayıt yaptıralım hemde cumartesine:)))

  16. Selam,
    Bende dikiş delisiyim ama zamansızlıktan yapamıyorum. Elimden gelen bir iki şey. Kadıköyde kursa gittim. Pratik yaparsan öğrenirsin ama ben üstüne düşemeyince bıraktım. Ama bence özel kurs almak daha mantıklı. Biz çalışanlar için yani. Bildiğim çok güzel biri var. istersen bilgisini veririm. Şu an imkanım olsa bende ondan öğrenirim. Sürekli öteliyorum malesef. Ama yapacağım :) Suz^’e katılıyorum. Puzzle gibi. Birde yapa yapa oluyor malesef. :)

  17. Demet

    Suzy; Ne güzel özetlemişsin olayı Suzy’ ciğim :) Hay ağzına sağlık *-* Desteğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum sana ;)

  18. Demet

    seeerap; :)) Doğru söylüyorsun Serap’ cığım :)

  19. Demet

    bahar; Şanslısın o zaman Bahar’ cığım; annelerden iyi öğretmen olamaz ;)

  20. Demet

    Canan Bahadir; Yaparım, değil mi? Sanırım bir süredir makinenin başına adamakıllı oturamıyorum; kendi kendime vesvese yaptım :)) Vakit olsa, kendim de deneye yanıla yaparım elbet ama kısıtlı zaman dilimlerinde birşeyler yakalamaya çalışıyorum ve her yaptığımda da ilk olsa bile başarılı olmak istiyorum; o başarı da kendi kıstaslarıma göre yani, çoook yükseklerde anlayacağın :)))

  21. Demet

    Hande; Durumunu gayet iyi anlıyorum canım. Uygun kurs bulursam mutlaka haber veririm; bakarsın birlikte gideriz ;)

  22. Demet

    Bernacan, Berna’ cığım, pırlanta gibi bilgiler vermişsin yorumunda. Sağol canım katkın için ;) Hamarat Diva’ yı biliyorum, evet – dikiş kursu dikkatimi çekmemişti, birer günlük “workshop” tarzında uygulamalarını görmüştüm. Biraz araştırayım, bakarsın, ben de Sema Hoca’ nın kapısını çalarım bir gün :) Bu arada, sana da bravo, o diktiklerinden darısı benim de başıma :))

  23. Demet

    meyra; O-la-maaazzz :) Cumartesi kurs mu var dedi biri? :) Keşke imkanım olsa *-*

  24. Demet

    Suhuba; Deneye yanıla oluyor, evet. Üzerinde pratik lâzım. Bu işte başarının sırrı bol uygulama. Çalışınca da zor işte… İnternette gezip gezip yapılan harika şeylere bakarak iç geçiririz ancak biz :)) Kısıtlı zaman dilimlerinde yaptıklarımızla da kendimizi avuturuz bir de :))

  25. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Deneye yanıla, evet :) Ama daha çok denemem ve yanılmam lâzım bence :)))

  26. sende bu heves varken inşallah uygun bir kurs bulursun da bir sürü cici dikebilirsin canım..kumaşları görünce benim bile içim açıldı,ne güzel elbise olur…haydi hayırlısı bakalım..

  27. Kursa ne gerek var sen hepsinin üzerinde becerinle gelirsin taş çıkartırsın beee!Yanlız kumaşlara bittim ben kelebekli herşeye ayrı bayılıyorum.Herşey heryer kelebek olsa hayır demem.Zaten duvar kağıtlarım kelebekli:)Merakla ne olacaklarını beklemekteyim tatlım;)

  28. ben de kendi kendine öğrenenlerdenim biliyorsun. ama belli bir yerden sonra ilerlemek istiyor insan. daha profesyonel görünen giysiler dikmek istiyor. ilk fırsatta ben de bir kursa başlamak istiyorum. haftasonu bir kurs bulabilirsen haberim olsun tatlım. bulamasan bile, benim gibi pek çok arkadaşımız yaptığına göre sen hayda hayda yaparsın. sonra da keyifle giyer gösterirsin bize. hadi bi cesaret! öpüyorum seni ;x

  29. Demet

    filizinevi; Bakalım Filiz’ ciğim :) Acele etmiyorum aslında kurs için. Artık evde kendi başıma öğrenebildiklerim ne zaman bana tamamen yetersiz gelecek ve ben çıldırma noktasına geleceğim; işte o an deliler gibi kurs araştırmaya başlayacağım :)) Şimdilik tökezleyerek gidelim bakalım :) İdare ediyorum, bazen edemiyorum derken yuvarlanıyorum işte öyle :D

  30. Demet

    Sihirli Kokosh; Öyle mi diyorsun? :) İyi bakalım, bu gazla kurssuz bir süre daha devam ederim, haha :D Benim de kelebekli sticker’ larım var *-* Ve kelebekli birşey – acaba ne? – yaptım eve bu haftasonu; birkaç güne paylaşırım sanırsam *-* Bu kumaşlara henüz dokunma cesaretini bulamadım kendimde; beklesin bakalım biraz daha…

  31. Demet

    Antigone; Motive edici yorumun için teşekkür ederim canım. Senden yorum aldığıma sevindim; ki blogunda yeni yazı göremiyorum bu aralar; merak etmeye başlamıştım seni… Evet, seninle durumlarımız birbirine benzer ve düşündüklerimi yazmışsın; bir yerden sonra ilerlemek istiyor insan.

    Şimdi yavaş yavaş araştırıyorum kursları. Ne zaman olur bilmem ama eğer uygun bir kurs bulursam mutlaka sana da haber veririm. Zaten burada bangır bangır da bağırırım :)))

    Bu arada, şu kesme matını araştırırken sende gördüm. Ben de alacağım, işini görüyor mu diye soracaktım sana. Hatta sordum bile :)))

  32. Merhaba,

    ben de sizler gibi acemi olarak dikiş dikiyorum, ilerlemek için çok uzun süredir kurs araştırıyoryum. İsmek ve halk eğitimin hafta sonu kursu yok özel kursda bulabildiğim 2 tane.
    Biri Kadıköy Gümüş iğne aylık haftada 1 gün 230 tl civarı diğeri Esenlerde özel bir kurs sertifikada veriyor ayda 250 tl bence pahalı ama yapacak birşey yok teknik öğrenmek vegeliştirmek adına mecburen .

    Bşaka bir kurs bulursanız bende bilgilenmek isterim

  33. Demet

    serpil; Bilgi için çok teşekkür ederim Serpil. Bana da pahalı geldi, gerçi bir de ne kadar sürdüğü de önemli… Başka kurs bulursam mutlaka haber veririm ;)

  34. Merhaba
    Bana pembe olan kelebekli kumştan lazım. Nerden aldınız acaba. Bende almak istiyorum. Teşekkürler

  35. Demet

    özge; Merhabalar. Kadıköy Pazarı’ ndan almıştım; çok ufak bir parça ama… Belki daha büyüklerini bulabilirsiniz Cuma Pazarı’ nda…

  36. ben de yana yana hafta sonu dikiş kursu arayanlardanım, en sonunda c.tesi pazar tüm gün olacak şekilde kurs açmış ismek – avrupa yakasında- sefaköy yeşilova kurs merkezindeymiş, düşündüm taşındım haftasonu iki tüm gün kendimi bağlarsam ne misafir ağırlayabilirim ne ev işlerimi yetiştirebilirm diye,ben kendi işyerimizde çalıştığım için eşimi ikna edip iki gün gideceğim hafta içi grubuna kayıt yaptırdım.. biraz da devamsızlık ile kurtarabileceğim sanırm.. yeşilova kurs merkezi e-5 kenarında metrobüse yakın bir yerdeymiş.. yoğun talep üzerine açmışlar.. istersen bir sor bakalım… bir de kumaşlara bayıldımmm. benim olsalardı ustalaşana kadar kıyamazdım herhalde kesmeye…

  37. Demet

    sümeyye; Çok teşekkür ederim detaylı bilgi için. Sanırım Cumartesi-Pazar tüm gün olması benim de işime gelmez, seninle aynı duruma düşerim o zaman :))) Bakalım, beklesin biraz daha, en uygunu denk gelecek uygun zamanda, biliyorum ben :) Tekrar teşekkürler :) Ayrıca, o kumaşlara ben de daha kıyamadım :))

  38. Evet aynen, çalışanlar için de haftasonu kurs açsalar keşke. Kendimizi idare edecek kadar öğrensek ucundan kıyısından. Ben de Ankarada yenimek ve belmeklere baktım ama haftasonu olmadığını söylüyorlar. :(( Meyra hanım, acaba belmekin hangi şubesinde haftasonu kurs var? Yorumu yazalı 1 seneyi geçmiş ama ben yine de sormuş olayım. :))

  39. Çok teşekkür ederiiim. Bir sorayım bakayım. :))

  40. sema gedikoğlu

    Merhabalar
    Dikiş dikmek isteyip,uygun kurs bulamıyan arkadaşların yorumlarını tesadüfen okudum…Ben emekli dikiş eğitmeniyim ve evimde dikiş dersi vermekteyim,3-4 kşilik guruplar halinde,hafta içi veya hafta sonu olmak üzere 2 gün,dikişi oldukça pratik göstermekteyim,ilk derste ilk eteğinizi bitirme aşamasına gelebiliyorsunuz…Bende dikiş dikmek istiyorum derseniz benimle(gedikoglu.sema@gmail.com) irtibata geçebilirsiniz detayları öğrenebilirsiniz…

  41. Demet

    sema gedikoğlu; Sema Hanım, yorumunuz için teşekkür ederim. Eski bir yazım olduğundan yorumlarda duyurunuzun gözükmesi zor olabilir. Siz İstanbul’ da mısınız? Hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız, blogumda yazılarımın birinin içinde duyurayım, ilgilenen olursa sizinle iletişime geçer…

  42. Merhaba Demet,

    Haftasonu herhangi bir dikiş kursu bulabildin mi?
    Haftasonu alabilecek uygun bir kurs arıyorum, tesadüfen yazını okudum..
    Selamlar

  43. Demet

    Yasemin; Hayır, bulamadım ne yazık ki.. Çok fazla da araştırmadım yalnız, öncelikler değişince :)

Gezinme