Kahveli Çarpı İşi

Bu çarpı işi çerçeveyi sevgili Elif’ in isteği üzerine yapmıştım, sanırım geçen aydı. Fotoğrafını çekip de düzenleyemediğim için burada paylaşamadığım o kadar çok şey oldu ki özellikle şu son zamanlarda, bu da onlardan birisi… Taslaklarda tek başına kaldığını görünce “Üzülme” dedim, “Sıranı başkaları kaptı belki ama bugün senin günün :)”… Öyle de konuşurum fotoğraflarla, nesnelerle. Ehh, ne de olsa evde sandalyeye çarpıp ondan özür dileyen biriyim :))

IMG_8358

Çarpı işine aslında daha çok vakit ayırmak isterdim. Öyle güzel şablonlar var ki yabancı dergilerde, hepsini yapıp duvarlara asmak, birilerine hediye vermek için içim gidiyor :)) Çalışan insanın zaman sorunu malum… Tezcanlı biri olaraktan çabuk biten projeler her zaman benim için baş tacı :) Çarpı işi kitapları, dergileri de iplerle beraber sehpanın üzerinde bana göz kırpar, öyle arada bir tanesini seçer, uyuklamadan önce işlerim zaman zaman :) Özellikle hobi odasına kaldırmıyorum ki kutusunu, o kalabalıkta unuturum ben bu bi’çareyi, yıllar sonra bulurum kutuyu bir yerde de çarpı işi yaptığımı anımsarım sonra :))

Çarpı işinin üstadı değilim elbet… Son zamanlarda o kadar çok mesaj aldım ki bu konuyla ilgili; sadece kendi yağında kavrulmaya çalışan biriyim ben :) İpleri kafama göre seçerim, internetten şablon bakarım, arada dergi alırım (şu aralar yabancı dergiler özellikle), deneme – yanılma yani biraz… Ne nasıl yaparsam daha muntazam duruyor, hangi ip işimi görüyor filan, öyle kafama göre yapıyorum birşeyler :) Tuhafiyeye gidip ip istediğimde de hangi kursa gittiğimi soruyorlar sürekli. Birşeyi yapmak için illa kursa gitmeye de gerek yok ya hani :) Benim hobilerimle alakalı gittiğim kurs sayısı bir bile değilken hele :))

Neyse, lafı çok uzatmayayım, malum bir öğle yemeği arasında guruldayan karnımın sesleri eşliğinde yazıyorum bu satırları :)) Tek amacım kahve kokan bu çalışmayı burada sizlerle paylaşmak ve paylaşamadığım fotoğrafların vicdan azabını bir nebze de olsun azaltmaktı :) Bir ara fırsat bulduğumda çarpı işi dergilerinden de bahsederim, tabii bildiğim kadarıyla ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 yorumlar

  1. kahveli işlemeye bayıldımmmm :)) çalışan insanın zaman sorununa birde ben 2 çocuk ekliyorum ki bu şekilde günler 36 saat olsa belki istediklerimi yetiştiririm :)

  2. bak şimdide çarpı işine özendirdin çok güzel japon kızıda çok güzel şablonlarını koysan tadından yenmez:)
    bu aradaince etamini nerden buluyorsun bide iplik olarak ne tür iplik alayım
    kendince yapıyorsun ama ustalara taş çıkartıyorsun ondan sana soruyorum;)

  3. Banu Güray

    Demet’cim, bu da çok güzel olmuş, bayıldım buna,mis gibi kahve kokusu geldi :)

  4. Demet

    bahar yorgun; Offf offf, beterin beteri :)) Hepimize kolay gelsin madem :)

  5. Demet

    yıldız; Teşekkür ederim :) Japon kızını ben de çok sevdim, hatta biraz önce onunla ilgili bir yazı da yayınladım. Şablonlar dijital olarak elimde yok, yabancı dergilerden, yazımda da yazdım. Burda da o dergilerin şablonlarını yayınlamak ne kadar doğru olur, bilmiyorum. Etamini tuhafiyeden alabilirsin. İp de DMC ya da Domino tercih edebilirsin. Muline olanlar var ama onlar ayrılarak kullanıldığından biraz meşakkatli, bak iplerin fotoğrafları var son blog yazımda, ordan sana fikir verir sanki ;) Yine yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinme sor lütfen. Çok öptüm :)

  6. Demet

    Banu Güray; Teşekkür ederim canım :)

  7. bende japon kızı yazında goduğumden sormustum

    ayrıntılı bılgı için çoook tşkler canım
    öpüyum bende

  8. Demet

    yıldız; Rica ederim, işine yaradıysa ne mutlu bana :)

  9. En son çarpı işimi ortaokulda elişi dersinde yapmıştım.
    Fotolara bakınca ne kadar özlediğimi hatırladım.
    Çok zevkli bir iş bence ve sonucu da inanılmaz güzel oluyor.
    Ellerine sağlık yaptıklarına bayıldım.
    Bu arada siteni yeni keşfettim, bundan sonra yakın takipteyim:)
    Sevgiler;)
    http://www.designbydg.blogspot.com

  10. Demet

    @designbyD; Çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim ;)