Yeni Yastıklar: Baykuş Sever ve Taraftar

Dikiş makinesini aldığımda ilk diktiğim şeydi yastık. Makine ile tanışmamız yeni evli olduğum aylara da denk geldiğinden, bir hevesle evdeki koltuğun rengine uygun aldığım kahverengi kadife kumaş ve döktüğü kırpıntılar hala gözümün önünden gitmez :)) Annem başımda neyi nasıl yapacağımı anlatırken ben pedala hızlı basıp parmağımı kaptırır mıyım telaşında, diğer taraftan dikerken köşeleri nasıl döneceğimi düşünürken bir de bakmıştım beş tane yastık dikmişim :)) Nasıl büyük zaferdi o gün benim için, gidip gelip yastıklarımı sevmiştim. Ve seneleri dolmadan da içlerini boşaltıp hepsini kötü emellerime alet etmiştim. O yastıkların içlerindeki elyafların dili olsa da konuşsa, evin içinde kaç yastık gezdiler :)) Neyse ki artık rahatlar; eve giden yolun hemen köşesinde bir yorgancı keşfettim, kilo kilo aldığım elyaf poşetleri kendilerini unutturdu bana *.*

Baykuşlu Yastık - 1

İlk dikiş maceram bir yana dursun – zaten daha önce anlatmışımdır eminim – ne zamandır aklımda olan, vakitsizlikten bir türlü sıra gelemeyen kılıflı yastık dikme olayına da böylelikle el atmış oldum. Yastığın arka yüzünü de sizlere fikir vermesi açısından fotoğrafladım. Dikerken acaba düğmesiz olur mu, tutar mı, kayar mı diye düşünürken sonuç korktuğum gibi olmadı. Ayrıca iç yastık diktiğimden elyafın dökülüp saçılma ihtimali de yok ki; ben henüz dikiş makinesinde ilik açma gibi konulara gelemedim :)) Yastık kılıfı ile iç yastığın ebatları birbiri ile örtüştüğü müddetçe problem yok :)

Baykuşlu Yastık - 2

Yastıklardan biri, baykuş sever minik bir kız çocuğu için dikildi. Geçen yıl kardeşime yaptığım baykuşlu nikah şekerlerine aşık olmuş. Bu yastığı da odasına koysun dedik :) Yalnız baykuşun düzgünlüğünü Sizzix kesme makinesine borçlu olduğumu söylemeden geçemeyeceğim – öyle kullanışlı bir makine ki evime geldiği güne şükrediyorum :)) Sayesinde herşeyi çok rahat şekilde kesiyorum *.* “Sizzix de ne ola ki?” diye soran varsa sizi buradan alayım.

Taraftar Yastık - 2

Diğer yastık da sarı-lacivert tutkunu taraftar bir arkadaşa gidecek. Yine Sizzix ile kestiğim kalplerden yaptığım bayraklarla o ruhu yansıttığımı düşünüyorum; ki benim gibi futboldan çooook uzak biri için bu yastığı tasarlamak pek kolay olmadı :)) Galatasaray’lı eşime gidip “Sence bu renkler Fenerbahçe’li oldu mu?” diye sorup durmam kendisini ne kadar mutlu etti tahmin edersiniz :))

Yastıklar

Ve unutmadan, bu yastıkların kumaşı da bana sevgili Ayda’ dan (nam-ı diğer cafenoHut) hediye – beyaz üzerine minik sarı kalpli kumaş öyle güzeldi ki dikmek için sabırsızlanıyordum. Ben kendime birşeyler dikerim diye düşünürken kumaşın hepsi başkalarına yar oldu :)) Neyse ki herkes mutlu ve öyle ise zaten amaca ulaşılmıştır, değil mi? :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 yorumlar

  1. demetcim halen takipdeyim yorum yazmasamda:) baykuşluya bittim bittim
    bende yastık dikiyorum:) emekli oldum yastıklara sardım ama seninkiler gibi olamıyor maalesef düz:) bir köselerinide açık bırakıp doldurdukdan sonra el dikişi işe kapatıyorum:(
    yaratıclık işi ayrı bir iş kesinlikle yaratıcı zevklisin ;) okadar pazardan keten dantellerden aldım öyllece duruyor ne yapsam bilmiyorum

    su taşı aldım bir anesine verec diktim dam üstünde saksağan oldu:)
    baykuşu kesiyorsun ya etrafında iplik nasıl atmıyor sizzix bayılıyorum ebayden baktım:)))

    sevgiler

  2. demet hanım meraba, size ve cafenohut’a baka baka sonunda benimde makinem dün geldi. Düz dikiş dikmeyi bile bilmiyorum. Akşamki halimizi görmeliydiniz. Eşimden bana fırsat kalmıyorki. (Kendisi her türlü makineye düşkün. dikiş makinesine bile. Laf aramızda benden daha muntazam dikiyor.) İlk günün ürünü bebek kundağı dediğimiz türden, hani şu pazen kumaştan yapılan. Belki çok basit bişey ama ben o kadar mutlu oldumki anlatamam. Sırada bu akşam kızıma yastık dikmek var. :)

    Size ve ayda’ teşekkürü borç bilirim. Ve makine makine diye o kadar başının etini yediğim eşime :)

    Baykuşlu yastıkta çok şirin. Not ettim bir kenara :)

  3. İki yastıkta harika olmuş.Baykuşluya zaten bayıldım ama diğer yastıkta çok güzel olmuş.Bir FB taraftarı olarak onu da çok sevdim:)))

  4. Her iki yastık da öyle şirin olmuş ki, bayılşdım, Ellerine sağlık, çok muntazam ve temiz bir iş çıkartmışsın:)))
    Bu arada ben mermerşahi denilen ince bir kumaş alıyorum yastık içleri için. Elyafı onlara dolduruyorum ve eğer senin makinan da benimki ile aynı ise ilek işi çok çok basit bize geldiğinde gösteririm bak, sen alasını yaparsın. Gerçi böyle de harika olmuş yastıklar..
    Kısacası yastıklar seni beni ve yeni sahiplerini de mutlu etti edecek ohh ne güzel…

  5. @yasemin: :) Güle güle kullan yeni makinanı… Hiç yılma ve korkmadan herşeyi dene çıkan sonuca inanamıyacaksın. Çok basit birşey bile inan insanı acayip mutlu ediyor, şimdi dışarıdan yastık alma fikri okadar acayip geliyor ki bana:)
    Takıldığın birşey olursa da bana da sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.

  6. Demet

    yıldız; Evet, senin beni okuduğunu biliyorum ben :) Son zamanlarda burası ile çok fazla ilgilenemediğimden okuyanlardan çok da fazla beklentim yok açıkçası :) Yine de bunu duymak da çok mutlu etti beni, bilesin :)

    Yastıklarla ilgili; bir dönem ben de senin dediğin gibi diktim ama sıkıldım şimdi o şekilde dikmekten. Bir de dediğin gibi çok düzgün olmuyor. El dikişi makinenin yerini tutmuyor. Yastık kılıfı ile dikmek daha güzel görüntü veriyor. Benim yaptığım gibi çok basit şekide dikebilirsin.

    Soruna ilişkin olarak; ben çift taraflı yapışkan tela kullandım baykuş figürü altında. O yüzden kumaşım o şekilde duruyor. Arzuya göre yapıştırdıktan sonra makinede zigzag da çekiyorlar kenarına daha sağlam olsun diye ama bu kumaşta gerek görmedim ben, sağlamlık testini geçti yani :))

  7. Demet

    yasemin; Ne güzel :) Güle güle kullanın makinenizi, zaman geçtikçe onu daha çok seveceksiniz. Keyifli tasarımlara diyelim madem ;)

  8. Demet

    Sihirli Günce; Çok teşekkür ederim :)

  9. Demet

    cafenoHut; Teşekkür ederim Ayda’ cığım. Tamam o zaman, size geldiğimde mini bir ders alırım senden :) Belki başka yerlere ilik açmam gerekir ilerde bir gün :))

  10. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    yastıklara bayıldım.ellerinize sağlık.bende bugünlerde dikiş aşkına kapılanlardanım keçe sayesinde:)kızıma toka ,taç,tişörtüne süsleme yaptım bi hafta içerisinde bir dikiş makinesi alabilsem yastık dikmek istyrm bende:)sizi takip ediyor olacağım…

  11. Demet

    lale; Teşekkür ediyorum. Size de kolay gelsin… ;)