Bir Sürahi Boncuk

boncuklar1

İnsanın çevresinde incik-boncukla haşır neşir yakınlarının olması güzel şey. Benim adıma ne kadar iyi olsa da aynı durum onlar için geçerli değil tabii :) Dilimden pek kurtulamazlar da: “Eee, hani bana boncuk getirecektin?”, “Çöpe atılacak olan parçalar varsa atmayın. Sen köşede tut onları, bana ver. Ben mutlaka onları kullanacak yer bulurum :)”, “Çeşit ayrımı yapmıyorum, herşey olabilir; inci, cam boncuk, taşlar,…”, “Kenarı kırık olsa da olur, fark etmez; ben bulurum onlara bir hal çare”,… Söylemlerim böyle uzar, gider… Sonra öyle bir poşet ulaşır ki elime, evdeki bir sürahiyi doldurur :))

boncuklar2

boncuklar

boncuklar_8

Tasarladığım aksesuarlarda inci kullanmayı çok sevdiğimden, arkası düz olan incilere ayrı bir sevinirim; bunları silikonla kumaş, keçe üzerine yapıştırmanın kolaylığı bir yana, sağlamlığı ayrı bir tatmin eder beni. Silikonla ufak tefek parçaları yapıştırmak zorunda kaldığım zaman, birkaç dakika kurumasını bekler, sonra parçaları sabitlediğim yerden tutup çekerim, testi geçerlerse ne ala, yoksa çöpü boylarlar :))

boncuklar_3

boncuklar_1

Ben incilerimi okşarken, farklı bir poşetin içinde gözüme öyle farklı, öyle güzel boncuklar çarpar ki kelebekli olan bir tanesine adeta aşık olurum. Ne güzel bir kolye ucu olur, değil mi? *-*

boncuklar_4

Sanki elimdeki boncuklar azmış gibi, bir de aralarına katılan bu boncuklarla herhalde tükenmeyen bir stok sahibi oldum ben :) Seneye olur da bu evden taşınırsak hobi odamı sırtına alacak gönüllünün kim olacağını çok merak ediyorum :)) Tabii ben o odayı toplayabilirsem *-* Gerçi maymun iştahlı mıyım neyim, bilmiyorum ama senelik iznimin bir gününü şimdiden Kadıköy Pazarı’ na ayırmış durumdayım :)) Resmen pazara gitmek için gün sayıyorum…

boncuklar3

Boncuklardan o kadar bahsettim, bana bu jesti yapan sevgili Ferhat’ a bir de buradan teşekkürlerimi sunmazsam olmaz :) Ferhat mı kim? Kendisi şurada sizinle paylaştığım nişan tepsisinin çok yakında kullanılmasına vesile olacak kişidir – anladınız siz ;)) Artık bu saatten sonra kızı verelim ama, değil mi? :p :))

Not: Unutmadan, kargo hizmeti veren görümceme de teşekkürü borç bilirim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 yorumlar

  1. ne güzel şeker gibiler :)bakalım nerelerde göreceğiz bu boncukları:)

  2. Bende kendimi çöpçü gibi hissediyorum, gözüm yerlerde hatta, çalı, çırpı, taş ne varsa topluyorum, kavanozları, şişeleri, artık kumaşları atmıyorum. Ev yakında çöp ev olacak.. herkesden bişeyler ister oldum…:)
    Senin sürahiye de bayıldım, çöpe atacaklarını bana gönderirsin artık:)

  3. Demet

    cafenoHut; Haha :D Olur tabii, aklımda olsun :)) Kırk yıl düşünsem birinin de çıkıp benden çöp isteyeceği aklımın ucundan geçmezdi :))) Bu arada, o bahsettiğin çöp evlerden biri de benimkisi ;)

  4. Ya bak şimdi iştahım nasılda kabardı gece gece.İnci kullanmayı ben de seviyorum.Hatta çok cici bir bileklik ve yüzük yaptım dün kendime kısmetse yayınlayacağım:)O kalite kontrolü ben de aynen öyle yapıyorum ve ben de etrafımdakileri bunaltmış durumdayım.Atma!Sakla!Bana ver!:D
    İncik,cincik,boncuk hastası olmak böyle birşey işte:)En kısa zamanda bu boncuklarla harikalar üretmeni merakla beklemekteyim.Heee!Hobi odasını sırtlanmaya gönüllüyüm ama adresi şaşırıp bizim eve getirebilirim:))Mucks

  5. Nüket Tuzcuoğlu

    bende aynı senin gibiyim, atma atma, durmadan biriktir, nereye kadar?

  6. Bi sürahi boncuk ganimet demek ,keyif demek,eğlence demek…Sen boncukla uğraşan tanıdıklarınla aranı hiç bozma kız falan verilmesi gerekiyosa da ver :D Ganimet azalmasın artsın :)))) Sevgiler canımcım !

  7. Demet

    Sihirli Kokosh; Hahaha :D Çok güldüm buna; adresi şaşıracak demek :))) Vallahi bu aralar pek vakit bulamadım ben de bunlarla uğraşmaya, misafir, iş-güç derken yorgun düştüm, bakalım ne zaman el atacağım :)

  8. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Öyle olacak vallahi :))

  9. Demet

    Nüket Tuzcuoğlu; Sonu yok :) Ama hepsi de günü geliyor, bir işe yarıyor :) Biz saklamaya devam edelim ;))

  10. Demet

    Tazekahve; Haha :)) Ne doğru söylemişsin ;) Öpüyorum canım seni…

Gezinme