Kavanoz Dipli Mumluklar

kavanozlar_1

Uzun zamandır aklımda olan bir projeydi bu; kavanozlardan mumluk yapmak. Zaman zaman internette karşıma çıkan, o dakika hatırlayıp bunu mutlaka yapmalıyım diyerek hafızama kazıdığım ancak sonra uygun danteli bulamamaktan dolayı rafa kaldırdığım; yapması son derece basit, bir o kadar keyifli ve sonucunda görsel şöleni izlemeye değer bir uydur-kaydır olayı oluyor :)

kavanozlar_2

Haftasonu dağılan hobi odamı 3-4 saatimi vererek düzeltmeyi göze almıştım *-* İyi ki de el atmışım; kurdeleler, kumaş parçaları birbirinden ayrılarak kutularına yerleşirken köşeye sıkışmış bir grup dantel geçti elime. Malzeme bolluğu söz konusu olunca insan neyi nereye koyduğunu (ya da attığını) unutabiliyor. Bazen ilham gelmesi için hobi temizliği yapmak gerekiyor sanırım :)

taslar_1

Bir kumaş üzerine dikilmiş bu dantelleri “Sana da çöp veriyorum; kusura bakma” diyerek utana, sıkıla veren eşimin halası bilse ben ne kadar mutlu oluyorum o çöplerle ve onları nerelerde kullanıyorum; herhalde bana bir kamyon dolusu çöp hediye ederdi :) Gerçi, hakkını yemeyeyim şimdi, bir çuval çöp vermişliği vardır bana; çoğunluğu kapanan bir çeyizevinin attığı perde parçaları olsa da ve ben onlarla hâlâ ne yapacağımı bilemesem de, düşünmesi bile yeter :) Yani laf aramızda; bendeki perde parçaları ile herhalde evimin tüm perdelerini değiştirebilir, hatta görümcemin evinin perdelerini bile dikebilirim, haha :D

Ne diyorduk… Dantelleri görünce aklıma kavanozlar geldi hemen; bir koşu mutfağa gidip kendime bir büyük, iki küçük kavanoz beğendim :) Annem yanımda olsa kesinlikle engel olurdu bana :)) “Demet saçmalama, mutfaktaki kavanozlardan ne istiyorsun, git başka şeyle uğraş” olurdu sanırım ilk tepkisi :) Gerçi hiçbirşey beni o esnada köşede içleri bomboş duran kavanozları kullanmaktan men edemezdi. Boş dedim ya; kullanmak lâzımdı – siz anladınız beni *-*

Bulmak istediğim danteller aslında yuvarlaktı. Bohçaların içinde çok var da; eğer onlara el sürersem annem beni geberteceğini söyledi :D Annem Almanya’ da bile olsa şu an ve ben o dantelleri kullansam hiiç anlamayacak bile olsa, verdiğim sözleri tutarım ben :)) Yani, bu konuda ne zamana kadar ama, onu bilmem :D

kavanozlar_gece_3

Dantelleri kumaşın üzerinden söktüm ve elimde kalan şeritleri gönlüme göre kavanozlara sardım, sarmaladım. Silikon tabancası ile danteller cama yapışır mı ya da çirkin bir görüntü oluşturur mu; emin olamadım önce ama umduğumdan çok daha iyi bir sonuç elde ettim :) Kurtarıcı yarım incilerim ve aralarına serpiştirdiğim nazar boncukları ile kavanozlarımın yeni hallerini ben pek bir sevdim :)

kavanozlar_gece_4

Karanlıkta mumları yaktığımda ortaya çıkan görüntü ise adeta mest etti beni :) Ayrıca, mumluk dışında bir de çerçeve rolünü üstlendi bu kavanozlar. Ama tabii aynı anda değil :D

kavanozlar_gece_5

Şimdi annem görse bu kavanozları salonda, yine bana diyeceği şey “Demet, az gelir; salonda bir kavanozun eksikti” :) Önce yadırgar ama sonra o da sever, eminim. Ne de olsa annemin kızıyım :))

kavanozlar_gece_2

Bu arada, tahmin ettiğiniz gibi gördüğünüz kavanozlar da, Scrabble taşları da benimle Emirgan Korusu’ na geldiler :) Şaka gibi, değil mi?? :)) Çevremdeki herkesin şaşkın bakışları içerisinde kavanoz fotoğrafları (sadece kavanoz olsa yine iyi) çektiğim için kendimi suçlu hissetmiyorum :)) Delidir, ne yapsa yeridir diyerek nokta koyuyorum *-*

Ha, bir de en kısa süre içerisinde şemsiye mevzusunu açacağımı, yalnız bunun yeni bir çekilişle ilgili olmadığını bilmenizi isterim. Çok üzgünüm… Ama bu ilgiyi ileride değerlendireceğim :))

Dipnot: Bugünlerde biraz yoğun olduğumdan yorumlarınıza zamanında dönüş yapamadım, hepsiyle bir bir ilgileneceğimden emin olabilirsiniz ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 yorumlar

  1. yaptıkların çok güzel birde onları güzel fotoğraflandırman daha bi güzel :)
    yine güzel yine güzel

  2. harika olmuş,negüzelde fotoğraflamışsın gerçekten.Ben bu dantelli kavanozlardan mum olayına hakkaten bittim diyebilirim:)

  3. Oh süper walla
    Gel ilkokul yıllarına dönüp birde kavanozları deneye tabii tutalım.
    Kapaklarını mumlar yanarken kapatsan mumlar sönermi acaba??
    :))
    Öperimsss

  4. kavanoz diyip geçmemek lazım, bir dantel ve hamarat bir elle ne hale geliyor. Harika ve çok şık:))

  5. sen o perdelerden, etek-elbise falan yapsana tatlım. sonra koyu renk bir kutu kaplayabilirsin. ya da kavanozlardan birini tamamen dantelle kaplayabilirsin. Üfff! bende de fikir çok, zaman yok. ortak derdimiz.
    neyse, yine çok güzel olmuşlar. fotoğraf çerçevesi fikrine de bayıldım ;D

  6. yine üşenmedim yazıyorum işte :)kendimi aştım ben canım…
    mumluklar çok güzel olmuş ve çok romantik bir ortam hazırlamakta yardımcı olurlar bence.el emeği dantelleri bu şekilde kullanmak gerçekten orjinal bir fikir ama sen yine de yuvarlak olanlara dokunma:)
    sadece bir şeyi merak ediyorum;mumlar yanınca kavanozların içini is kaplamıyor mu?kaplamıyorsa mükemmel…

  7. Mumlar yanında çok farklı olmuş.. Ellerine saglık!!
    Ne kadar enerjiksin.. Birçok şeyle ugrasabiliyorsun ve yorulmuyorsun..

  8. çok çok beğendim ve ilham aldım canım,benim de bir kenarda boş boş bekleyen kavonozlarım var..akıbetleri belli oldu sanırsam:))

  9. Sessizlerdenim.
    İlk ses verişim.
    Kavanozların karanlıktaki hallerine bayıldım.
    Çok tatlısın.
    Söylemiş miydim?

  10. Mumların yanmış hali ile kavanozlar muhteşem görünüyor.Kavanoz olmaktan çıkmışlar gerçekten!Ellerine sağlık canım!

  11. Bunlar harika görünüyor Demet’cim :)
    Kavonoz fikri hep hoşuma gitmiştir, ama karanlıktaki halini görünce gerçekten mest oldum ben de! Yapmalı değil mi :)
    Mumlarınla mutluluklar :)

    Sevgiler.

  12. ben bu güzelliklerin karanlıktaki halini daha bir sevdim canım:)))becerikli hatun seniiiii;)

  13. Demet

    yildiz; Çok teşekkür ederim Yıldız’ cığım :) Öpüyorum senii…

  14. Demet

    hatice; Çok teşekkürler. Hakikaten karanlıktaki ışık oyunları süper :)

  15. Demet

    cafenoHut; Çok teşekkür ederim canım :)

  16. Demet

    feyza; Olur mu oluuurr :))
    Kapaklarını kapatmayı denemedim aslında ama zaten yanarken ısındığı için kapatırsak cam kavanozlar patlar mı bilemedim :))

  17. Demet

    lolipu; Çok teşekkür ederim canım :) Eminim sen de çok güzel şeyler yapabilirsin bunlarla ;)

  18. Demet

    Antigone; Teşekkür ederim bu parlak fikirler için canım :) Üzerinde düşüneceğim zaman bulursam :D

  19. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Ne zaman istersen Bahar’ cığım ;)

  20. Demet

    kpsszede; Çok teşekkür ederim canım. Bu arada, senden sık sık yorum almak güzel :) Alıştırdın bak :))
    Yuvarlak olanlara dokunmuyorum şu an :)) Ama söz vermiyorum :D
    Soruna cevap vereyim: Yanınca ısı kaplıyor içini… Ama bir saat kadar aralıksız yandı mumlar, kavanozların ısınması herhangi bir sorun teşkil etmedi.

  21. Demet

    Nazo; Çok teşekkür ederim Nazocan *-* Çok şeyle uğraşıyorum, evet ama sanıldığı gibi değil; yoruluyorum aslında. Bazen uykudan feragat ediyorum, ertesi sabah sersem oluyorum :D Garip bir hayat benimkisi :p

  22. Demet

    filizinevi; Ohhh, süperr.. İlham vermişim, ne güzel :) Sonucu merakla blogunda bekliyorum canım *-*

  23. Demet

    necli; Sesini duymak güzeldi :) Daha sık ses ver artık ama, olur mu? *-*
    Çok teşekkür ederim güzel sözlerine… İyi bir haftasonu diliyorum sana ;)

  24. Demet

    Canan Bahadır; Evet, canım; ben de gece karanlıkta onları seyretmekten kendimi alamadım, romantik dans :))

  25. Demet

    delibu; Mutlaka yapmalı diyorum ve öğrenci evindeki odanda bir kavanozun gece dansını görmek için sabırsızlanıyorum ;) Hadi, yap ve paylaş bizimle *-*

  26. Demet

    meyra; Evet, karanlıkta süper oldular, ben de çok sevdim Meyra’ cığım *-* Gece çekiminde fotoğrafa da ışığı verebilir miyim diye düşünmüştüm bayaa ama oldu sanırım :D

Gezinme