Kuşlu Yastık

kuşlu yastık_1

Keçe kırpıntılarını değerlendirmeye çalıştığımdan bahsetmiştim. Sonunda çalışmamı tamamladım ve zaferime ulaşmış olmanın haklı gururu ile tuttum kolundan, getirdim buralara :)

İki hafta önce Cumartesi akşamıydı; baykuşlu yastığıma arkadaş olsun diye yeni bir hayvan figürü arıyordum kendime. Önce büyükçe bir balık dikmeyi planlasam da ne olduysa kendimi kuş figürleri arasında buldum ve küçükçe kuşlar kesmeye başladım :) Düşüncelerime ne kadar tezat bir davranış sergilemişim, değil mi? Huyumdur *-*

kuşlu yastık_2

Önceleri bir-iki-üç diyerekten rengârenk kuşları kesmek çok zevkli olsa da ilerleyen süreç içerisinde o kuşların kanatları, gagaları filan derken iyice bit gibi nesnelerle uğraşmaya başlamak… Ve birer birer boncuklardan gözlerini dikmek… Derken bana gelenler geldi ve bir sonraki haftasonu kendileri ile uğraşacağıma dair kuşlarıma söz vererek onları bir hafta boyunca gözsüz olarak beklemeye aldım :))

Bu özellikle son zamanlarda edindiğim bir alışkanlık mı, yoksa gerçekten zaman kıtlığı mı bilmiyorum; ama haftaiçi hobinin “H” harfi ile uğraşamam ben. Ne yaparsam haftasonu… İş çıkışı üzerimde oluşan yorgunluk sanırım üretici yönümü köreltiyor ve eve gittiğimde hobi odasına pek uğrayasım gelmiyor… Gerçi haftaiçi de bunlarla uğraşırsam blogumla ilgilenemem, siz de benim ne yaptığımı merak eder, durursunuz. Merak eder misiniz, bilmem? :)

kuşlu yastık_3

Ve geçtiğimiz Cumartesi akşamı… Kesme tahtasının üzerinde beni bekleyen kuşlar… İstemeye istemeye elime aldım boncukları ve kaldığım yerden yine dikmeye başladım. Bir şey de bir gün içerisinde bitmeyegörsün; hemen mırın kırın ederim zaten. Neye başladıysam o gün bitecek, isterse on saat sürsün, beklerse günlerce hevesim kayboluyor ona karşı… Ama bu sözdü ve verilen söz tutulmalıydı :)

Cumartesi gecesi saat 02.30 civarı idi; kuşlarım gözlerine kavuşup yastık üzerinde yerini almış, yastığın arkasındaki fermuar çekilip kuşlu yastık seyre dalınmıştı :)

kuşlu yastık_4

Kuşlu Yastık İçin Kısa Notlar” vermem gerekirse;

– İlk kez yastık arkasına fermuar diktim. Daha önceki fermuar dikme deneyimime göre daha iyi, ama üzerinde biraz daha çalışmam gereken bir konu fermuar dikme mevzusu.
– Kuşlar çok küçük olduğundan dikiş makinesi ile dikmek beni bir kaosa sürüklediğinden silikon tabancasından azıcık yardım istedim. Keçenin silikonla çok iyi yapıştığını bildiğimden sağlam oldu ama :)
– Sutaşını makinede hiç kaydırmadan dikmek, geçen yıl benim için bir hayaldi – gerçek oldu :))
– Hızımı alamayıp o kadar çok kuş figürü kesmişim ki; kullanamadığım keçe parçalarını da farklı bir projede kullanmak için köşeye kaldırdım *-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 yorumlar

  1. Hüsnüzan

    sabrına hayran kaldım.Ben bu aralar yıkanan çorapları katlarken bile bunalıyorum.

  2. Demet

    Hüsnüzan; İşin nereye gideceğini kestiremeden başladığım için ortada bırakamadım :)) “Bir daha yap” desen ama bilmiyorum yani :))

  3. Öncelikle hafta içi neler yaptığını merak ederizz kii; ben pazartesiden itiraben gözlüyorum yolunu Demet hafta sonu ne yaptı acaba diye:) İçten söylüyorum! Az çok düzenini çözdük çünkü.

    Sonraa fermuar ve yanına 2 detay çoook güzel olmuş :)
    Ellerin dert görmesin, MaşAllah.

    Sevgiler Demet’cim :)

  4. Demet

    delibu; Eda’ cığım, içten yorumun için çok teşekkür ederim sana :) Şimdilik böyle bir düzen oturttum tahmin ettiğin gibi ;)
    Yastığımı beğenmene ise ayrıca sevindim, yavaş yavaş fermuar mevzusunu da çözüyorum :)) Öptüm seni çok *-*

  5. Kuşları hep sevmişimdir. Çok güzel bir yastık çıkmış ortaya. Sadece ben silikon tabancasına pek sıcak bakmadığımdan keşke dikseymişsiniz diye düşünmedim değil.

  6. Demet

    Semi`nin Mutlu Elleri; Çok teşekkür ederim :) Ben de kuşları dikmeyi istedim aslında ama buna kısmet olmadı :) Gerçi sağlamlığı ile ilgili sıkıntım olursa arka kısım fermuarlı, hala dikebilme şansım var :)

  7. çok şeker olmuş canım, eline-gözüne sağlık :)
    böyle iyi, hafta içi birşeylerle uğraşma ki, seni hergün okuyabilelim. ben özlerim valla!

  8. telgrafın tellerine kuşlarmı konarrrr:) çok tatlı olmuş
    bayıldım geberdim haset oldum:)
    çoook zevklisin şekerim

  9. Demet

    Antigone; Çok teşekkür ederim canım :) Elimden geldiğince dengeyi kurmaya çalışıyorum; çok kolay olmuyor açıkçası ama henüz sınıfta da kalmadım :))

  10. Demet

    naile; Teşekkür ederim çok :) Çok incesin ;)

  11. Demet

    yildiz; Haha :)) Vallahi ilk cümlen yastığın temasını özetlemiş, anlatmaya çalıştığım şey tam olarak :)) Teşekkür ederim canım *-*

  12. Ay bayıldım bu kuşcuklara… Keçeye de her motif yakışıyor…

    Ellerine, emeğine sağlık….

  13. Demet

    Yasmin; Çok teşekkür ederim :) Keçe gerçekten herşeyde kullanılabiliyor ve çok şık duruyor :)

  14. telgrafın tellerine kuşlar konmuş :) ne şirin şeyler bunlar. eline sağlık

  15. Demet

    fuska; :) Çok teşekkür ederim, telgrafın telleri, evet ;)

  16. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    tüm uğraşlara değmiş çok güzel olmuş :))

  17. Demet merhaba siteni kendime bir dikis kursu ararken buldum çok hoşuma gitti. Ben de kısa bir süre önce kendime dikis makinasi aldım ve iğneye ipi takmam tam 50dk mı aldı dikişe baslama yazın ve yaptıklarını çok beğendim darısı basıma
    Sevgiler
    Evrim

  18. Demet

    Evrim; Çok teşekkür ederim, pratikle herşey oluyor, merak etme ;) Kolay gelsin sana da…

  19. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Demet, yastık yıkandığında keçelerin hâli ne olur? ben de keçeleri çantama silikonlayacaktım ama yıkama konusunda sıkıntı olur diye yapmadım. Cevabına göre projem şekillenecek. sevgiler…

  20. Demet

    Hanım; Kusura bakmayın, hemen dönemedim size. Keçeyi ılık suda yıkadığınızda herhangi bir bozulma olmuyor diye biliyorum ben.

Gezinme