Cuma Neşesi: Tekerlek Mevzûsu :)

Hadi, size okul hayatında başımdan geçen komik bir anımı anlatayım; hem yeni yıl çekilişine katılmak isteyip de komik bir anısını hatırlayamadığı için henüz katılamayanlara ilham olsun, hem de yüzümüz gülsün, Cuma neşemiz katmerlensin *-*

Üniversite birinci sınıftayım, yaşım 17 ya da 18 olmalı – önceden belirteyim de “Gençlik zamanlarıymış” der, güler, geçersiniz :))

Vize sınavına girdiğim dersin adı Türk Deniz Ticareti idi ya da benzer birşey – o zamanlar henüz hangi bölümde okuduğumu dahi idrak edemediğimin göstergesidir şu an dersin adını hatırlayamama durumları :)

Yalnız bir soru vardı ki sınavda hiç unutmam. Bir ro-ro gemisi çizmemi istiyordu soru… İçimden “Bu ne yaa! Ben Resim öğretmeni mi olacağım?! Bu ne biçim soru!” diye söylensem de bir önceki gece sınava çalışırken uyuyakalmam ve çalışamadığım son bir sayfadan sorunun çıkmasından kaynaklanıyordu asıl sinirim… Zaten hep öyle olmaz mıydı? Tüm kitabı yalar, yutarsın, bir paragraf atlarsın ya da okurken dikkatin dağılır, hoop, sınav sorusu ordan çıkar! Senin saatlerce çalışmanın hiç kıymeti kalmaz o dakika!

Sınav anında gözlerimi kapatıp ro-ro gemisinin tanımını hatırlamaya çalışsam da yoook, başarılı olamam. Kağıtta o kısmı boş vermek de istemem ama kopya da çekmem! Çünkü çekemem! :)) Öğretmen kağıtları toplamaya başladığını söylediğinde ise İngilizce not kağıtları içerisinden bir kelime hatırlarım; TEKERLEK. Bak sen şu hafızanın işine *-*

Hemen el yordamı ile bir kayık çizerim oraya, bayrağı filan da var, afilli birşey yani :)) İlkokul öğrencisi olsam daha güzelini yapardım eminim :) Öğretmen kağıdı elimden almak için yanıma yaklaştığında tek ümidim olan o şeye, “tekerleğe” tutunurum ve birden kendimi geminin altına dört tane tekerlek çizerken bulurum :) Nereye çizdiğimin ne önemi var ki! Ben ro-ro = tekerlek olduğundan eminim ya, gerisi boş :)

Yaptığım salaklıktan gayet emin, bir yandan o tekerleği çizmiş olmanın tarifsiz hafifliği ile kağıdımı teslim eder, çıkar çıkmaz notlarıma bakarım ve acı gerçek; meğer tekerlekler geminin altında değil içindeymiş :)))) Ro-ro gemisi tekerlekli araç taşırmış! Hem geminin altında tekerlek olduğu nerede görülmüş ki!

Amaan, ben yaptım, oldu işte! O zaman rezil olduğum için kıpkırmızı olmuş, bir süre öğretmenin yüzüne bakamamıştım. En düşük notum da o derstendi, hak verirseniz :)

Şimdi düşünüyorum da; hayal gücüm ne kadar genişmiş, Deniz İşletmeciliği Yönetimi bölümünde harcanıyormuşum, o zamandan belliymiş işte! :))) Bu da züğürt tesellisi olsun! *-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 yorumlar

  1. akşamı bu saatlerinde inan güldürdün beni keyifle okudum:)

    kalemine sağlık:))

    sevgiler…

  2. Ben de bir ara kredi tamamlamak için aldığım inkilap tarihi dersinde kopya çekeyim demiştim. demez olaydım. kitap kucağımda hoca yanıma yanaşınca kitap sen düş yere, ses çıkar. hoca ne olduğunu anlamadan kitabın üzerine öyle bir basmışım ki. allahtan ayaklarım büyük. kitabı kapatabilmiştim :)

  3. süper yaaa:)))okullarımız karşı karşıyaymış canım keşke o zamanlarda tanışsaymışız…ben fen edebiyattaydım..kesin durakta falan karşılaşmışızdır..486 vardı hatırlıyomusun:))hani şu üçkuyulara giden..ah ahhh,,eski günler..

  4. Demet

    Nilhan (küçük mucizem); :))) İyi cesaretmiş vallahi, ben gelemem öyle şeylere :)) Başıma gelse de zaten ayaklar küçük, kesin yakalanırdım öğretmene :)))

  5. Demet

    filizinevi; Evet canım, hatırladım şimdi, konuşmuştuk blog toplantısında da :)) Mutlaka karşılaşmışızdır durakta filan. Dünya küçük ;))

  6. Merhaba Nasılsın Demet?
    biraz geriden geliyorum fakat okuyaraktan inan çok mutlu oluyorum.Hikayen çok güzel :) zaten öğrenciye ne olursa (beyne bi şimsek çakar ya) son dakikada olur :) .Benim de bir hikayem var lisedeyim geometri sınavımız olucak test kitablarının aynısından hocalardada var ,çalışıyoruz hem de çok.Sınav zamanı geldi sorular dağıtıldı ,kağıda bi baktım test kitabındaki sorular inanılmaz sevindim hepsini yapıyorum bu arada zaten zayıf bi dersim düzeltmem gerekiyor son fırsat artık.Bilmiyorum nasıl oldu kağıdın ön yüzünü yapıyorum çeviripte arkasına bakmak hiç aklıma gelmiyor malesef arka taraftada 2,3 soru var.Sınav bitti son dakikada gördüm tabiki cevaplayamadım :/yanlız tek ben değilmişim arka tarafını cevaplamayan :))bi pişmanlık başladı bende üzgünlük ,Hocanın hatası :) kaç soru olduğunu söylemez mi .işte böyle bi anı gözümde canlandı şimdi :) bu arada düzelttim geçer not ile .güzel anlar anlatabileceğiniz güzel zamanlar diliyorum hepinize…:)

Gezinme