Yazmış… Kışmış… Cuma’ ymış…

Bugün güneş yüzünü gösterdi, çok şükür :) Gerçi camdan bakıp görüntüye aldansaydım halim haraptı; o ne soğuk öyle, sabah işe giderken dondum resmen… Aman yağmur-çamur olmasın da ben soğuğa razıyım; sarınır, sarmalanır, yine gezmelere giderim. O yüzden, mümkünse gökyüzünden aynı performansı yarın ve Pazar günü de göstermesini bekliyoruz :)

Yalnız öyle zor uyandım ki bu sabah; hem haftanın yorgunluğu, hem benim dün çok geç uyumam derken adeta kendimi yataktan kazıdım ve uyandıktan sonra en az beş dakika göz kapaklarımın tam olarak açıldığına şahit olamadım :) Zaten çalışan insan için günün en zor dakikaları, yatakla bağımızı koparmaya çalıştığımız safhaya tekabül etmez mi?

Dün neden geç yattığımı söylememe gerek yok sanırım; planım öncesinden belliydi. Eşim maçtan dönene kadar bilgisayar başında “Scrapbooking” konulu araştırmalar yapıp durdum. Hatta bilgisayarda açtığım klasörleri dijital kağıtlar, resimlerle doldurmakla çok meşgul olduğumdan bırakmış olduğunuz yorumlara dönüş bile yapamadım – bu haftaki yorumlarla topluca ilgileneceğimi bilesiniz ;)

‘ “Digital Scrapbooking” de ne ola ki? ’ sorularına verebileceğim cevap; elde kartonlarla, kumaşlarla, fotoğraflarla bir araya getirerek yapılan kes-yapıştır olayının dijital ortama taşınmış halidir diyebilirim.

scrapbooking_file_1

İnternette “digital scrapbooking kit”, “scrapbooking freebies”, “digital scrapbook embellishments” gibi anahtar sözcüklerle arama yaparak çok güzel parçalara ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken aslında oldukça basit; elinizde malzemeniz olduktan sonra gerisi hayal gücünüze kalıyor – kopyala, yapıştır, süsle – zevkinize göre :)

Parçaları birleştirme işlemi için ben Photoshop programı kullandım, benzeri fotoğraf düzenleme programlarının da işinizi göreceğini düşünüyorum… Resimler png uzantılı dosyalar olduğundan, yani zemin kısımları transparan olduğundan kopyala – yapıştır çok kolay / zevkli bir hâl alıyor.

Öyle güzel dijital kağıtlar var ki yalnız; dün resimleri kaydederken bunlar kumaş olsa da kendime elbise diksem diye içimden geçirmedim değil :) Toplu iğne ve ataç gibi materyalleri de bu olay içerisinde çok tuttuğumu söylemeden geçemeyeceğim bu arada.

Yukarıdaki fotoğraf da bu çalışmaya bir örnek; en az üç yıllık, daha önce görmüş olmanız muhtemel… Uyku sersemi elime ilk gelen bu oldu da :) Böylelikle, hem yazdan kalma cıvıl cıvıl hallerle kışın o mat ve soğuk etkisi azalsın biraz; haftasonu için bol enerji versin bizlere :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 yorumlar

  1. ben olayın kış tarafında kaldım , diğer scrapbook hiç anlamadığım bir olay:)
    bende dondum artık güneş çıksın daha ince giyinelim istiyorum;)
    sevgiler

  2. Aman beni bulaştırma bu işe, hiç neymiş nasılmış diye bakmıyacağım bile, gençler ilgilensin.
    Bak sen harikalar yaratmışsın, ne de güzel gülmüşsün:)

  3. çok şeker bi çalışma olmuş bayıldım:)ah bahar gelsin artık gerçekten yaaa iznim bitmeden kızımla bol bol gezebilsek,güneşin tadını çıkarabilsek keşke..öptüm canım,mutlu bir haftasonu olsun senin ve eşin için:)

  4. Sen böyle anlatınca..Hop diyeherşeye konmuş gibi hissettim kendimi. Fotoğraf çok tatlı olmuş. Şimdi bana kalan taklit etmek :))

  5. bayıldım ben bu işe! her yeni heveste olduğu gibi evi yeni malzemelerle doldurmaya da gerek yok. çünkü böyle giderse eşim beni malzemelerimle birlikte koyacak kapının önüne ;p
    bu arada çok özlemişim seni okumayı tatlım :D

  6. Demet

    tosbagalarr; Evet, vakit lâzım ama çok eğlenceli :)

  7. Demet

    yildiz; Ben sana dönene kadar güneş çıktı :)) Artık gitmese bir yerlere bari :)

  8. Demet

    cafenoHut; Teşekkürler Ayda’ cığım ama ben senin yaşını gün geçtikçe daha çok merak eder oldum – pankart açacağım sanal alemde yaşını söyle diye, bak :)))

  9. Demet

    filizinevi; Teşekkürler canım, sen de kızın için yapabilirsin böyle cicili-bicili fotoğraflar :)

  10. Demet

    Bahar ve kızısı Yağmur; Yoook, acemi işi aslında :) Beğendiysen ne güzel :))

  11. Demet

    =/= YAVRUTO =/=; Şimdi taklitler asıllarını yaşatır diye geyiğe bağlarmışım :))) Aman canım, al hepsi sana ilham olsun ;) Daha güzellerini yaparsın eminim :)

  12. Demet

    Antigone; Ben de seni çok özledim canım :) Yokluğunu derinden hissettim, inan ;) Bu arada, aynı durumdayız – al, al, al – nereye kadar :))

Gezinme