Pembenin Beyaza Aşkı

Hatırlarsanız, makarada örgü örme aşamalarını resimlerken neon pembe renkte bir ipten kordon örmeye başlamıştım. İşte orada gördüğünüz kordon bitti ve yanına bir de beyaz örgü kordon eklendi :)

Aslında çok yeni sayılmaz; iki haftayı geçmiştir ben bu kordonları örmeyi bitireli… Sanırım örme sabrımı da ortalamadan uzun süren “hobi” tatilime borçluyum :)

Ne tatilmiş; neredeyse Şubat ayının tüm hobi dosyasında onun imzası var :)) Her gün evde olsam acaba bu üretkenliğimi beşle çarpabilir miyim? *-*

Bu sorunun cevabını bilemem şu aşamada ancak size pembe ve beyaz renkli örgü kordonlardan yaptığım broşu gösterebilirim :)

pembe ve beyaz aksesuar_1

Ortasındaki ponpon ile çiçeği andıran, aslında tamamen doğaçlama bir şekilde birbirine dikerek şekil verdiğim bu kordonlar sanırım tek renk bir elbisenin üstünü süsleyebilir…

Pembenin göz alıcı tonu ile, ebat olarak biraz da büyük olduğu düşünülürse bu tarz bir aksesuarla beraber farklı bir şey takıp takıştırmaya ihtiyaç duymaz sanırım insan :)

Kombinlediğim bir gün kendisini tekrar buralarda görmek ümidi ile bir de Kadıköy Pazarı’ ndan topladığım düğmelerden yaptığım küpelere de bakalım da; onlar da burada boy göstermekten geri kalmasınlar – ne de olsa renk kardeşleri *-*

pembe ve beyaz aksesuar_2

Not – 1 : Küpelerin yapılış aşamalarını merak edenler buraya bakabilirler, fikri orada gördüm.

Not – 2 : “Haftasonu vakit yarat; yap-dik, fotoğraf çek” dönemi tekrar başlamıştır. Yani anladığınız, ekstra tatilin “hobi” esintileri burada sona ermiştir – hele şükür mü desem *-* Bu süreçten sizin de payınıza birşeyler düştüyse ne alâ ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorumlar

  1. Demetcim ördüğün kordonlara bakınca aklıma onları kendi çevresinde helezonik olarak sarıp sabitlemek geldi…farklı renk ve ebatlarda yapılıp bir araya getirilir ve her bir helezonun göbeğine farkılı bir düğme kondurulursa şahane bir çanta süslemesi olarak veya başka amaçlarla kullanılabilir diyorum. Düğmeyi küpeye çevirme işi de güzel…… annemin çok becerikli teyzesi gençlik yıllarından kalma ceket vs nin düğmelerini kolye ve küpe olarak değerlendirmişti. farklı bir yöntemle tabi ama fikir aynıydı :)))

  2. Demet

    cafenoHut; Offf offf, neler alınır var yaaa :))

  3. Demet

    sezens; Kordonlardan birini zamanında dediğin gibi sarıp sabitleyerek bir şapka yapmıştım canım ;) Onu örmek sabır istediğinden yalnız sayı olarak bir adette kaldım :)) Bir gün bakarsın, hayata geçirebildiğim bir fikir olur bir sürü kordon örüp değişik süslemeler yapmak :))

  4. Demetcim şapka bayağı zaman alır haklısın ben yaka iğnesi çanta süsü vs gibi daha küçük işleri düşündüm zaten senin kullandığın o aleti gördüğümde pek akıl erdiremedim :)))) çok kolay bir iş değil gerçekten..

Gezinme