Gel Abla, Geelll! Ne Alırsan 1 TL :)

Hatta ne alırsan 50 kuruş bazen… Bazen de 2 TL… Bazen 4 parça 1 TL bile olabilir…

Kadıköy Pazarı’ ndan bahsediyorum, evet :) Geçen hafta Cuma günü ulaşabildim kendisine nihayet ve ulaştığım gibi hakkını da verdim pazarın. Bir önceki yediğim kazığın acısını çıkardım da denilebilir.

kadıköy pazarı_1

Aslında yine emin değildim pazarın kurulu olup olmadığından. Herşeyi göze alıp erkenden düştüm ama yollara… Dokuz günlük tatilden pazar da nasibini alır mı, bilemediğim için biraz titrek, biraz ürkek ulaştım pazarın giriş kapısına… Yolda poşet taşıyan bayanlar her ne kadar yüreğime su serpse de ben bir kere ağzımın payını aldım; o kumaşları görmeden, onlara dokunmadan pazarın kurulu olduğuna inanmam, kimse de inandıramaz beni…

Önce inanamadım zaten :) Pazar kurulu idi, evet… Satıcılar, alıcılar, çoluk-çocuk toplaşmış, gelmiş… Ama, bir eksik vardı? Bu kez de kumaşçıları bulamıyordum! İşte şu köşede fisto, gipür satıyorlardı, nereye gitmiş! Yerlere dökülen yığınla kumaşlar neredeydi peki? Hani benim bir yandan elimdeki poşetleri zaptetmeye çalışırken tek elimle en alttan çekmeye çalıştığım o güzelim kumaşlar?

kadıköy pazarı_5

Yarım saatten fazla dolaştım belki de… Ümidim kırılma noktasında gidip gelirken bir yandan kıyafet satan tezgâhları kestim gözümle… Pazar o kadar da büyük ki… Uzağı zaten iyi seçemeyen gözlerimin kahrını ayaklarım çekti…

“O tezgâhta sanki kumaş satılıyor? Hemen yanına gidip bakmalıyım…” Ve adımlarım hızlanır, neşe ile ulaştığım kaç tezgâhtan hüsranla ayrıldım, bilir misiniz siz? :) Halbuki ben kaç defa o tezgâhlardan dolu dolu kumaşlar, türlü türlü düğmeler almıştım taaa ne zaman… Ne zaman? O kadar oldu mu sahi? Sadece bir yıldır gelemiyordum pazara… Ya da kumaşçılar benim geleceğimin haberini aldılar, hepsi sözleşip saklandılar bir yerlere; şaka yapıyorlar canım bana :))

kadıköy pazarı_2

Pes etme noktasında bir tezgâh buldum; kumaşçı değil ama hayal kırıklığımı hafifletir diye oyalandım biraz; gipür yakaların neredeyse her rengini sepetten çıkarıp alacak kadar :) Bir tanesi 50 kuruştu.

kadıköy pazarı_3

kadıköy pazarı_4

Sonra kafamı bir çevirdim; KUMAŞLAR! Başka yere ta-şın-mış-laaaarrr!! Sonunda buldum hepsini; sarıldık, dertleştik… Kızdım tabii önce; ben deliler gibi pazar yerinde onları arıyorum, ne haber vermek var, ne bir el sallamak uzaklardan… Bir ihtimal görürdüm belki de :)

kadıköy pazarı_8

Şu el emeği yakalar, boncuk işlemeler, tüllü, gipürlü, al-dik-giy tarzında hazır olan parçalar; ne alırsan 1 TL; şaka gibi, değil mi? Saatlerce üzerinde uğraşarak yapacağımız bir şey hem de… Kaçar mı? Kaçmaz :) Zaten kaçmaz diye diye o kaçırmadıklarımdan bir hobi odası yaratmadım mı ben kendime? :))

Yalnız bu yakalardan beyaz tüllü olan (diğer yakaların altında kalmış) bir tezgâhta 1 TL ye satılırken, aldıktan sonra gördüğüm farklı bir tezgâhta 5 TL’ ye satılıyordu; aradaki fark sadece fiyatı düşük olanı yığının içinden sizin bulmanız gerekiyor; pazara kadar gelmişiz, o kadarını da yaparız, değil mi? *-* Zaten eşmeyi sevmeyen, yapamaz pazarda – çoğu kadının ruhunda da vardır ama eşmek-deşmek :))

kadıköy pazarı_9

Öyle güzel şeyler var ki; insan hangisini alacağını şaşıyor; taşıyabileceğimi bilsem alınmadık parça bırakmam sanırım :) İyi ki taşıyamıyormuşum :)) İki büyük poşet… Evden çıkarken yanıma aldım; ikisini de doldurdum diyeyim. Zaten kapasitem ancak o kadardı :)) Yine gezmediğim tezgâh kaldı diyemem; her birinden birşeyler aldım, hatırları kalmasın…

kadıköy pazarı_6

Ama gördüğüm kumaşlar genel olarak pek tatmin etmedi beni bu kez… Belki de daha çok kendime yazlık elbise dikmek için kumaş aradığımdan abiye tarzı kumaşlar boğdu beni… Fazla da desen beğenemedim o gün; yine aldım almasına ama içime sinerek sadece kelebekli bir kumaş aldım sanırım. Onun fiyatı 5 TL idi (fotoğrafını çekmemişim). Bana iki tane elbise çıkar herhalde :)) Bir de şu dudaklı kumaş *-* Bonus; sadece 1 TL! Neler yapılmaz ki onunla…

kadıköy pazarı_7

Sanırım pazarda 4-5 saat dolaştım; paramın bittiğini anladığımda yol paramı da harcamayayım diye korkudan, artık sağa sola bakmadan (desem de inanmayın) uslu uslu kapıya yöneldim. İyi ki oralarda bankamatik filan yok; varsa da sakın söylemeyin bana… Çünkü o hırsla gider, para çeker, ben alışverişe devam ederim; iki poşet sınırı filan da dinlemem :)) Taşıyamıyorsam da taşırım moduna girerim :)

Neyse ki sağasalim getirdim poşetleri eve; kumaşları hemen çamaşır makinesine postaladım. Sonra hangi yakayı hangi t-shirt’ ün üzerine dikebilirim kararsızlığı… Ama öncesinde malzeme fazlalığından ötürü dağılan hobi odamı toparlamam lazım sanırım… Yoksa içinde boğulurum, siz de beni bulamazsınız vallahi :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

34 yorumlar

  1. hahaha :) süper bi macera olmuş. ben ankaradayım ama inan bana kadıköy pazarı için o kadar çok ağzım sulanıyor ki anlatamam. kumaşlarrr, ah o kumaşlar… ben de istiyorum ben de ben deeeeeee…

  2. Demetcim eşmiş deşmiş harika şeyler toplamışsın.Benim de o kadar uzun zamandır pazara gidesim var ama yalnız gidemiyorum,böyle benimle eşip deşmekten zevk alan birini de bulamıyorum.Sıkılıyo millet benimle gelince,bana harika gelen şeyler onlara değersiz bir paçavra gözüküyor sanırım o edayla bakıyorlar suratıma :) Sonra yapıp yakıştırınca aaaa diyorlar :) Hadi bakalım ne güzellikler çıkacak bunlardan..

  3. çok güzel şeyler almışsın canım bende geçen sene gitmiştim en son.
    Bayramdan sonraki cuma benimde aklıma geldi çıkıp gitsem mi acaba pazara diye son anda vazgeçtim keşke gitseymişim , :(

  4. Hepsi çok hoşmuş. Yeni birsürü cicide kullanmanı bekliyoruz artık. Bu arada özellikle yaka güpürleri çok güzel. Çok beğendim. Birgün bende gidicem inşallah…

  5. Süper şeyler almışsın.. Bayıldım. Rengarenk yine.
    Ben son gittiğimde pazarın kapanışına yakındı, tezgahlar toplanıyordu, 10 tanesi 1 tl’ye parça kumaşlar satıyorlardı. İnanamadım. Tam akşam pazarıydı yani. Bu pazar işi tamamen denk gelme meselesi bence. Şansın varsa

  6. ayyy hepsine bayıldım. ben izmir de böyle kumaşlar bulamıyorum. keşke istanbula her zaman gidebilsem :)

    belki sizden rica etsek bize yollarsınız :D

  7. Ya ne güzel anlatıyorsun bebeğim ya doyamıyorum okumaya….maceralarına….keşke ankarada yaşasan tanışmayı çok isterdim..

  8. Demet harika parçalar almışsın, dudaklı kumaşa bayıldım, fistolar, yakalar, hele o boncuklu parça çok güzel! Sabırsızlanıyoruz bunları kullandığın yerleri görmek için :) Yorulmuşsun ama buna değecek eminim! Kadıköy Pazarı’nı merak ettim, ben de gelecek planlarım arasına aldım :) Belki de karşılaşırız senle Demet’cim :)

  9. oh ne güzel şeyler almışsın canım,senin adına çok sevindim:)gönlünce kullan hepsini inşallah..

  10. Demet

    Doodle; O zaman sana Kadıköy Pazarı’ nı şiddetle tavsiye ediyorum. İstemediğin kadar çok kumaş ve bol aksesuar bulacağının garantisini veriyorum ;) Hatta artık istemem moduna bile girebilirsin bir süre sonra :)) Ankara’ dan İstanbul’ a sadece bu pazar için bile gelinir :)

  11. Demet

    Aktuelmoda; Seni çok iyi anlıyorum canım. Keşke haber verseydim sana; beraber giderdik *-* Biz anlardık birbirimizi ;) Bir gün ayarlayalım, olmadı; hem tanışmış oluruz ;)

  12. Demet

    hobivakti; Fazla, değil mi? :)) Hişşt, aramızda kalsın- fotoğrafını eklemediklerim de var :p :))

  13. Demet

    bahar; Keşke gitseydin Bahar’ cığım… Ama Cuma’ ları boş oluyorsan hâlâ elinde fırsatın var *-* Ben çalıştığım için yakaladığım nadir şanslardan biriydi :))

  14. Demet

    Suhuba; Teşekkürler :) Ben de çok beğenerek aldım. Yaka gipürleri dediğin gibi çok hoş. Bakalım nerelerde kullanacağım :)

  15. Demet

    Bernacan; Renklerden alamıyorum kendimi :)
    10 TL’ si 1 TL’ ye kumaşlar bana denk gelmedi bak, bir gün de iş çıkışı şansımı deneyeyim :))

  16. Demet

    selda; İzmir’ de uzun yıllar yaşamış biri olarak seni iyi anlarım ;) Pazara her zaman gidebilsem keşke; hiç üşenmem, en az iki haftada bir giderim sanırım :)) İhtiyacın olan ne ise, bana mesaj atarsan; bir gün yine pazara gittiğimde bulursam alırım ;) Ama bir sene sonra da gidebilirim yine, söylemedi deme :)))

  17. Demet

    feyza; Ne kadar içten sözler bunlar :) Çok teşekkür ederim Feyza’ cığım :) Seni İstanbul’ a davet etsek? :)

  18. Demet

    colette; Teşekkür ederim :) Gerçekten çok kârlı oldu -*

  19. Demet

    Derya; Bilerek, isteyerek yoruldum; pişman değilim :)) Dudaklı kumaş çok cici, evet; ondan ne yapsam diye düşünüyorum şimdi :) Kadıköy Pazarı’ na gitmediysen mutlaka uğra diyorum. Ben çalıştığım için sürekli gidemiyorum; böyle bayram-seyran olacak da o zaman işte. Belki de karşılaşırız ama; dünya küçük ;)

  20. Demet

    filizinevi; Teşekkür ederim Filiz’ ciğim. Kaç sene kullanırım bu malzemeleri; bakalım :) Bitmeden yine üstüne yeni malzemeler eklerim kesin :D

    Bu arada, zaman zaman bloguna bakıyorum; doğumla ilgili haberler var mı diye :) Aklımdasınız ; sen ve kızın *-* İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun canım, dualarım seninle…

  21. Hepsi çok güzel yaa!Güle güle değerlendir.Bayıldım bana çok uzak ve ters pazar ama birgün ben de oraya gideceğim Çokoyu birine emanet edebilme inancını kendimde gördüğüm an:)Öptüm

  22. Demet’cim Istanbul’a geldigimde kahveden once ya da sonra beni de goturursun buraya di mi;) Hem de poset sinirsiz:P
    Oyle cok begendim ki her birini! Ozellikle o rengarenk gupurler, neler yapilmaz ki onlarla!
    Kelebekli, dudakli kumaslara diyecek sozum yok, nutkum tutuldu!
    Sen ciciler yap, ben de agzim sulanarak bakayim;)

  23. Demet

    tosbagalarr; Teşekkür ederim. Ben de merakla bekliyorum *-*

  24. Demet

    Sihirli Kokosh; Gitmelisin, gitmelisin diyorum da başka birşey demiyorum :))) Ayrıca, sağolasın Yasemin’ ciğim :)

  25. Demet

    SvGLove; Tabii ki Sevgi’ ciğim; ne zaman istersen ;) Zevkle… Sen yeter ki geleceğin zaman haber ver; ben iş durumumu ayarlayayım :D Poşet de sınırsızmış hem, ooohh :))) Bakalım neler yapacağım bunlardan; ilhamımın gelmesini bekliyorum :)))

  26. Demet

    Antigone; Zaman, zaman, zamannn… Ahhh olsa, neler neler yapacağım :))) Açgözlülüğümle alıp alıp stok yapıyorum şu an :D

  27. Tamam Demetcim ikimiz için de uygun olan bir zamanda gidelim tatlım,ne güzel tanışmış oluruz :)

  28. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    demettttttt sıtenı yenı buldumm :D cok renkli gözukıo :D kurcalaıyorum hemen ….penye pembe bı kumaş aryorumm nerden alabilrm… yardım eder mısn ??

  29. Demet

    meltem; Merhaba Meltem :) Ben kumaşları daha çok Kadıköy Pazarı’ ndan alıyorum fırsat buldukça… Eğer yakınsan oraya bakmanı tavsiye ederim, çünkü aradığın ne varsa buluyorsun mutlaka ;)

Gezinme