Bir Elbise Hikâyesi

Cumartesi günü Mecidiyeköy’ de mağazaları gezerken mor renkli örgü bir elbise kestirdim gözüme… “Alsam mı, almasam mı?” arasında gidip gelirken renginin mor olması gönlümü fethetti ve bayramda yeni bir şey giymiş olayım niyeti ile kendi kendime verdiğim cevap tabii ki “Alayım bari” oldu :)

Aslında hoşuma giden iki tane elbise vardı ama kasadaki genç kız o mağazada yeni çalışmaya başladığından sanırım, benim gibi sadık bir müşteriye nakit ödeme yaptığım halde ve talep etmeme rağmen indirim yapma nezaketinde bulunmayınca ben de içlerinden sadece bir elbiseyi almaya karar verdim.

mor elbise_1

İyi ki de bir elbise almışım; yoksa yaşayacağım sinir harbi çok daha büyük olacakmış. Şöyle ki;

Fotoğraflarda üzerimde gördüğünüz mor elbisenin fiyatı 30 TL idi. Üzerimde nakit bulunduğu halde tekrar banka kuyruğuna girmemek için banka kartımı uzatarak kasadaki kızın ordan nakit çekmesini istedim. Ben pos makinesinde şifremi girdikten sonra yanıt vermediğini söyleyince bir-iki denemeden sonra diğer banka kartımı uzattım ama tekrar aynı yanıtı aldım.

En sonunda artık pes edip banka kartlarımı alarak cüzdanımdan nakit para çıkararak “Daha fazla beklemeyeyim bari” dedim ve hiç huyum olmadığı halde karttan para çekilip çekilemediğinden emin olmak istedim. Normal şartlar altında, karşı taraftan yanıt alınamadığı durumlarda ödeme yapılmadığını bilir, aslında pek de irdelemem konuyu ama bu kez ne olduysa içime bir kurt düştü ve mağazadan çıkar çıkmaz soluğu bankamatik kuyruğunda aldım.

mor elbise_2

Hesap hareketlerinde gördüğüm şey ise hesabımdan elbise fiyatının iki kez çekilip bir kez geri iade edildiği, sonuç itibari ile de aslında benim elbisenin ödemesini banka kartımla yaptığım idi. Başımdan aşağı dökülen kaynar sular eşliğinde anında soluğu diğer bankamatik kuyruğunda aldım ama orada gördüklerim içimi daha bir fena etti.

Bir hışımla geri gittiğim mağazada kıza hesaplarımdan toplam 90 TL çektiğini söylesem de makinenin yanıt vermediğini, ödeme almadığını söyleyip durdu. Kontrol etmesini istediğimde ise günlük ödeme planı alıp benim satın aldığım elbiseye dair herhangi bir ödeme göremediğini, belki hesabımı yanlış kontrol ettiğimi söyleyerek olayı geçiştirdi. Eğer ki yazılı bir belge getirebilirsem ancak tatmin olabileceklerdi.

mor elbise_3

“İşe bak, ben sokakta nasıl yazılı belge bulup da yaptıkları hatayı yüzlerine vururum” diye sinirle dolaşırken şans eseri yanıma gelen eşimin verdiği fikirle tabletten banka hesabıma girmekte buldum çözümü. İnsan öfke anında mantığını devreye hiç sokamıyor yahu! Çantamda teknolojiyi taşıyorum ama işime en çok yaraması gereken anda onu kullanmıyorum.

İnternetten tekrar hesaplarımı kontrol edip yanılmadığımı sakin kafayla tekrar gördüğümde ise hesap hareketlerini teknoloji yollu gözlerine sokarak paramı alıp çıktım dışarı. Detayını tam bilmesem de hesabımdan üç kez çektikleri ödemeyi nasıl göremediklerine anlam veremedim ve açıkçası sorunumu çözmek için pek yardımcı olmadıklarını görmem de yarama tuz-biber oldu. Kendi giyim tarzıma en yakın bulduğum bu butik mağazaya bundan sonra gider miyim; o kısım biraz şüpheli ama elbisemi bayramda giymeyi ihmal etmedim :) Ayrıca, yanıt vermeyen tüm pos makinelerinin hesabımdan para çekip çekmediğini çok daha sıkı takip etmem gerekiyormuş – onu da anladım :)

mor elbise_4

Not-1: Son fotoğrafta gördüğünüz ufaklık, benim bayram yıldızım. Küçük model :) Verdiği pozları bir görseniz… Bir sonraki yazımda ;)

Not-2: Bayramın birinci günü, topuklu ayakkabı; ikinci günü spor ayakkabı *-*
Uysa da giydim, uymasa da giydim :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 yorumlar

  1. Demetcim bu aslında işini yapamayan bir çalışanın hikayesi olmalıymış..biliyormusun şimdi benim de içime kurt düşürdün.çünkü ben bu tarz kontrolleri yapmam.hatta bırak kontrolü, elime verilen faturaya dahi bakmam..Ama eğer benzeri bir durum yaşarsam etrafta bir bankamatik arayacağımdır mutlaka:) yanında tablet olması da çok iyi olmuş bu arada.insan haklı olduğunu nasıl kanıtlayabilirki..uff bak gece gece nasıl sinirlendim!

  2. Demet

    zeynep; Aslında biliyor musun Zeynep’ ciğim; normalde ben de bu durumda kontrol yapmazdım ama bu kez ne olduysa duramadım… İyi ki diyorum; yoksa bir elbiseyi 4 katı fiyatına almış olacaktım ve işin kötüsü bunu anlamam da pek kolay olmayacaktı… Kontrol etmek gerekiyormuş; bundan sonra peşini bırakmam… Senin de aklında olsun canım ;)

  3. süper olmuşsun canım elbisen sana çok yakışmış..keşke para meselesi olmasaymış,keyfin kaçmasaymış..ben de bankalardan illahlah ettim yıllar önce.şimdi maaşımı bile eşim çekiyor:))

    bu arada internete pek giremiyorum küçük meleğim sağolsun:)eteğe bayıldım resmen:)çok teşekkür ederim canım,ancak fırsat bulabildim buna..nolur kusura bakma..kızıma da çok yakışır eminim..sevgiler..

  4. yaşadığın olay çok can sıkıcı, iyiki dikkatli davranıp hesabını kontrol etmişsin… bu bizlere de bir ders olsun…

    elbisen sana çok yakışmış, çok tatlısın demetcim çookk:) bu arada o minik yakışıklının ağaç tepesindeki pozları çok havalıydı:)

  5. kelimenin tam anlamıyla “ucuz” kurtulmuşsun canım! bu kadar tantanaya rağmen elbise çok yakışmış, güle güle giy :))

  6. Demet

    filizinevi; Filiz’ ciğim, çok teşekkür ederim canım yorumun için :) Bazen bu tarz aksilikler oluyor, neyse ki erken farkına vardım da çözdüm meseleyi :)

    Eteği beğenmene çok sevindim :) Hiç kusura bakar mıyım; senin durumun malum canım… Sen bebişini büyüt, hayatını rayına oturt, biz buralardayız nasılsa *-* Bebişin paketini de en kısa süre içerisinde kargoya veriyorum. Öpüyorum seni ve küçük meleğini *-*

  7. Demet

    hayat güzel; Evet canım, temkinli olmak gerekiyor… Hepimizin aklında olsun… Çok teşekkür ederim canım iltifatın için *-* Çok havalıydı küçük model, evet :))

  8. Demet

    Antigone; Çok teşekkür ederim canım. Ucuz atlattım, evet :)

Gezinme